Men’s Exhibit: : London Fashion Week Men’s

10-01-2017 Текст: View Sofia/Габриела Желева Фотография: Indigital
Добави коментар

Даваме старт на модния маратон за Есен/Зима 2017/18 с мъжките дефилета, провели се в Лондон в периода 6-9 януари. Именно там немалко британски дизайнери показаха колекциите си, за които смеем да твърдим, че са забележителни, а ние, разбира се, бързаме да направим разбор кой, какво и как.

Сред разнообразните и често провокативни дизайнерски предложения, се спираме на точно 6 колекции, впечатлили ни по един или друг начин, като освен извадка от визиите, цитираме идеята и вдъхновението, с думите на дизайн силата, стояща зад всяка една от тях.

Да видим:

На снимката горе: J.W. Anderson

J.W. Anderson
"Рицари в блестящи брони. Пластове над пластове като защитен механизъм. Нещо плетено и уютно - епитомът на британския занаят." Така описва Джонатън Андерсон вдъхновението си за есенно-зимната колекция 2017, в чиито модели макар и деликатно, наистина се усеща средновековно присъствие: издължени топове и наметала; хералдически символи и стикери, наподобяващи стъклопис и зашити разнообразно по пуловери и джинси.

Vivienne Westwood
Изкуствата са непресъхващ извор на вдъхновение за британските дизайнери. Това важи и за Вивиан Уестууд, която обръща поглед към "изкуство, занаят и театър". Несъмнено един от забележителните в дефилето моменти е този с мъжките модели във вечерни рокли, сред които и тюлената такава в черно и с едно рамо, съчетана с боти до коляното и карирани чорапи. А относно провокативните визии, Уестууд заявява: "Помага ти да преоткриваш себе си, нали?"

 

Belstaff
"В тази есенно/зимна колекция Belstaff показва богатото си военно наследство. Пиратското знаме Джоли Роджър е основен мотив в нея, но и още почит към историческата моряшка култура. Идеята е преекспонирана в по-освободена и модерна визия, която дава усещането за бунтарство и индивидуалност." - Делфин Нину, креативен директор на Belstaff.

E. Tautz
"През 2016 открих фотографиите на Питър Мичъл, посветени на плашилата, които хората около британския град Лийдс поставят в градините си. Проектът е стартирал преди повече от 40 години през 1974 и аз искрено се впечатлих. Плашилата са облечени в туид, анораци, често шапки, някои от тях изглеждат пияни, а други - странно дружелюбни. И затова за Есен 2018 правим колекция, която да отдаде почит на тези невъзпяти британски стилистични герои." - Патрик Грант.

Joseph
"През изминалите няколко сезона поддържаме един и същи дух, фокусирайки се минимално върху конкретна тема и повече върху завършената идентичност на Joseph мъжа. Новата ни колекция еволюира от идеята за този гардероб и се концентрира около луксозните основни потребности. Пропорциите са взети под основно внимание - издължени, с повече детайли и материи с богата текстура. Палитрата е основно неутрална, но миксирана с ярки тонове в странни комбинации, за да постигнем забележителния ефект, към който се стремим." - Марк Томас

Phoebe English
"Мъжкото облекло в новата ми колекция е инспирирано от мъжете, които познавам и начинът, по който те използват дрехите си. Формите идват директно от начина на обличане на тези конкретни мъже, заформиха се като идея при разговор с тях. Кройките и материите също са съобразени с личните им предпочитания"- Фиби Инглиш

Коментари 0

Добави коментар

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Питай ме, Питай ме

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща

14-08-2017

Въпрос:

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща?

Отговор:

Дори за пристрастен към грижата за кожата човек, изборът на козметика е бойно поле. Буквално стотици са  продуктите, от които да избираме, като всички обещават съвършената кожа... Прочети...

Item of the day

Глътка свежест...

Виж още
Глътка свежест

Жълт бутон

Уейн Рууни ще става татко за ЧЕТВЪРТИ път

Уейн Рууни ще става татко за ЧЕТВЪРТИ път

Виж още