Следва

Fashion battle: Oversize пухкавото яке

Men’s Exhibit: : London Fashion Week Men’s

Даваме старт на модния маратон за Есен/Зима 2017/18 с мъжките дефилета, провели се в Лондон в периода 6-9 януари...

All fashion преди 7 години

Даваме старт на модния маратон за Есен/Зима 2017/18 с мъжките дефилета, провели се в Лондон в периода 6-9 януари. Именно там немалко британски дизайнери показаха колекциите си, за които смеем да твърдим, че са забележителни, а ние, разбира се, бързаме да направим разбор кой, какво и как.

Сред разнообразните и често провокативни дизайнерски предложения, се спираме на точно 6 колекции, впечатлили ни по един или друг начин, като освен извадка от визиите, цитираме идеята и вдъхновението, с думите на дизайн силата, стояща зад всяка една от тях.

Да видим:

На снимката горе: J.W. Anderson

J.W. Anderson
"Рицари в блестящи брони. Пластове над пластове като защитен механизъм. Нещо плетено и уютно - епитомът на британския занаят." Така описва Джонатън Андерсон вдъхновението си за есенно-зимната колекция 2017, в чиито модели макар и деликатно, наистина се усеща средновековно присъствие: издължени топове и наметала; хералдически символи и стикери, наподобяващи стъклопис и зашити разнообразно по пуловери и джинси.

Vivienne Westwood
Изкуствата са непресъхващ извор на вдъхновение за британските дизайнери. Това важи и за Вивиан Уестууд, която обръща поглед към "изкуство, занаят и театър". Несъмнено един от забележителните в дефилето моменти е този с мъжките модели във вечерни рокли, сред които и тюлената такава в черно и с едно рамо, съчетана с боти до коляното и карирани чорапи. А относно провокативните визии, Уестууд заявява: "Помага ти да преоткриваш себе си, нали?"

 

Belstaff
"В тази есенно/зимна колекция Belstaff показва богатото си военно наследство. Пиратското знаме Джоли Роджър е основен мотив в нея, но и още почит към историческата моряшка култура. Идеята е преекспонирана в по-освободена и модерна визия, която дава усещането за бунтарство и индивидуалност." - Делфин Нину, креативен директор на Belstaff.

E. Tautz
"През 2016 открих фотографиите на Питър Мичъл, посветени на плашилата, които хората около британския град Лийдс поставят в градините си. Проектът е стартирал преди повече от 40 години през 1974 и аз искрено се впечатлих. Плашилата са облечени в туид, анораци, често шапки, някои от тях изглеждат пияни, а други - странно дружелюбни. И затова за Есен 2018 правим колекция, която да отдаде почит на тези невъзпяти британски стилистични герои." - Патрик Грант.

Joseph
"През изминалите няколко сезона поддържаме един и същи дух, фокусирайки се минимално върху конкретна тема и повече върху завършената идентичност на Joseph мъжа. Новата ни колекция еволюира от идеята за този гардероб и се концентрира около луксозните основни потребности. Пропорциите са взети под основно внимание - издължени, с повече детайли и материи с богата текстура. Палитрата е основно неутрална, но миксирана с ярки тонове в странни комбинации, за да постигнем забележителния ефект, към който се стремим." - Марк Томас

Phoebe English
"Мъжкото облекло в новата ми колекция е инспирирано от мъжете, които познавам и начинът, по който те използват дрехите си. Формите идват директно от начина на обличане на тези конкретни мъже, заформиха се като идея при разговор с тях. Кройките и материите също са съобразени с личните им предпочитания"- Фиби Инглиш

More All fashion