Следва

Fashion battle: Oversize пухкавото яке

Men’s Exhibit: : London Fashion Week Men’s

Даваме старт на модния маратон за Есен/Зима 2017/18 с мъжките дефилета, провели се в Лондон в периода 6-9 януари...

All fashion преди 7 години

Даваме старт на модния маратон за Есен/Зима 2017/18 с мъжките дефилета, провели се в Лондон в периода 6-9 януари. Именно там немалко британски дизайнери показаха колекциите си, за които смеем да твърдим, че са забележителни, а ние, разбира се, бързаме да направим разбор кой, какво и как.

Сред разнообразните и често провокативни дизайнерски предложения, се спираме на точно 6 колекции, впечатлили ни по един или друг начин, като освен извадка от визиите, цитираме идеята и вдъхновението, с думите на дизайн силата, стояща зад всяка една от тях.

Да видим:

На снимката горе: J.W. Anderson

J.W. Anderson
"Рицари в блестящи брони. Пластове над пластове като защитен механизъм. Нещо плетено и уютно - епитомът на британския занаят." Така описва Джонатън Андерсон вдъхновението си за есенно-зимната колекция 2017, в чиито модели макар и деликатно, наистина се усеща средновековно присъствие: издължени топове и наметала; хералдически символи и стикери, наподобяващи стъклопис и зашити разнообразно по пуловери и джинси.

Vivienne Westwood
Изкуствата са непресъхващ извор на вдъхновение за британските дизайнери. Това важи и за Вивиан Уестууд, която обръща поглед към "изкуство, занаят и театър". Несъмнено един от забележителните в дефилето моменти е този с мъжките модели във вечерни рокли, сред които и тюлената такава в черно и с едно рамо, съчетана с боти до коляното и карирани чорапи. А относно провокативните визии, Уестууд заявява: "Помага ти да преоткриваш себе си, нали?"

 

Belstaff
"В тази есенно/зимна колекция Belstaff показва богатото си военно наследство. Пиратското знаме Джоли Роджър е основен мотив в нея, но и още почит към историческата моряшка култура. Идеята е преекспонирана в по-освободена и модерна визия, която дава усещането за бунтарство и индивидуалност." - Делфин Нину, креативен директор на Belstaff.

E. Tautz
"През 2016 открих фотографиите на Питър Мичъл, посветени на плашилата, които хората около британския град Лийдс поставят в градините си. Проектът е стартирал преди повече от 40 години през 1974 и аз искрено се впечатлих. Плашилата са облечени в туид, анораци, често шапки, някои от тях изглеждат пияни, а други - странно дружелюбни. И затова за Есен 2018 правим колекция, която да отдаде почит на тези невъзпяти британски стилистични герои." - Патрик Грант.

Joseph
"През изминалите няколко сезона поддържаме един и същи дух, фокусирайки се минимално върху конкретна тема и повече върху завършената идентичност на Joseph мъжа. Новата ни колекция еволюира от идеята за този гардероб и се концентрира около луксозните основни потребности. Пропорциите са взети под основно внимание - издължени, с повече детайли и материи с богата текстура. Палитрата е основно неутрална, но миксирана с ярки тонове в странни комбинации, за да постигнем забележителния ефект, към който се стремим." - Марк Томас

Phoebe English
"Мъжкото облекло в новата ми колекция е инспирирано от мъжете, които познавам и начинът, по който те използват дрехите си. Формите идват директно от начина на обличане на тези конкретни мъже, заформиха се като идея при разговор с тях. Кройките и материите също са съобразени с личните им предпочитания"- Фиби Инглиш

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 23 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.