Следва

На лов: SALE маратон!

Стил урок на седмицата: Минималистичен зимен гардероб

Както всяка друга зима, личният ни стил се крепи на малкото неща, без които не можем...

All fashion преди 7 години

Както всяка друга зима, личният ни стил се крепи на малкото неща, без които не можем. Тези базови елементи изграждат напълно самодостатъчна визия, гарантирайки ни удобството да имаме нови и нови варианти, без да се налага да сменяме изцяло наличното в дрешника. Да, дори и да звучи доста лесно, всъщност голяма част от жените срещат трудности да отделят statement дрехите, които да бъдат малко на брой и да бъдат носени през целия сезон и не само. Вярно е, че постоянната смяна на трендове често действа твърде объркващо и точно това е причината да се научим да инвестираме в качествени дрехи, с висока годност за поне няколко сезона напред.

Рецептата за успех се крие в устойчивите комбинации. Затова се опитахме да сортираме 10 важни според нас категории. Преди да хукнем на шопинг да запълним липсите или да метнем всичко в чувала за дарения трябва да видим с какво разполага нашият гардероб. Разделяме го според указаните секции. Ако нещо липсва, значи е време да се зарадваме на нова придобивка. Но ако имаме например 13 броя почти еднакви дрехи в една категория, отделяме настрана тези, които най-малко носим. Когато всички категории са попълнени, тогава и само тогава инвестираме в нова покупка спрямо водещите тенденции.

1. Черната рокля:

Zara Fitted Dress: $129

Независимо дали я предпочитате little или проявявате склонност към обемни и дълги кройки, черната рокля е абсолютен must have за всяка дама. Тя е подходяща за официални и ежедневни случаи, за парти и за разходка в парка. Носим я с равни ботуши или боти през деня и на ток за специалните случаи. Отива еднакво добре на дълго палто или бомбър, спрямо личните предпочитания.

2. Пуловер с яка:


MSGM Ruffle and Stripe Turtleneck Sweater: $686,40

Трикът е да вземем правилния размер, така че да има място за долна дреха, без да стои нелепо. Разбира се, носим го в любимия цвят или принт и се съчетава отлично с деним. Turtleneck обещава да пази гърлото здраво, а и да скрие стилно косите от студения вятър.

3. Ботуши или боти с ток:


Aska Goldie: $450


Добре избраните боти или ботуши на ток, отговарят на климата навън и са достатъчно удобни. Затова залагаме на модел, който да върши двойна задача да пази топло и да стои стилно.

4. Едра плетка:

Sibling Oversized Intarsia Wool-blend Sweater: $546

Пуловерите са няколко типа, но освен това с яка, е добре да имаме и един едро оплетен и свободен. Носим го в макси размер и е сред любимите ни зимни дрехи.

5. Готиното палто:


Topshop Polar Bear Cocoon Coat: $180

Що се отнася до палтата, добре е да имаме едно по-изискано и друго по-ежедневно. Точно това на Topshop е супер тренди и е подходящо както за по-важни събития, така и за парти. Гъвкаво откъм съчетания, то стои еднакво добре с рокля и с пуловер и джинси.

6. Топлата шапка:


Gucci Wool Felt Beret: $295

Завършваме визията с шапка, комплеметираща стила ни. Колкото и да обичаме бийнитата, този сезон се завръщат баретите. Ако бихте заменили любимата ви зимна шапка с тази френска класика, то се уверете дали ще ви пази достатъчно топло.

7. Пухенката:


Uniqlo Ultra Light Down Parka: $69.60

Що се отнася до якетата, които наистина пазят топло, пухенката е лидер – спортен вид и достатъчно обем за дебелите дрехи. Одобрени от подиума именно за тази зима!

8. Дългите панталони:


Babaton Manchot Pant: $225

Забележете, че денима отсъства от класацията ни, тъй като е подходящ за всички сезони. Панталоните с по-широк крачол са доста лукави за зимно време – я духнал вятър вътре и за момент забравяте дали имате панталони въобще. Но с подходящият чифт боти всичко се нарежда.

9. Полата до коляното:


H&M Satin Skirt: $34.99

Въпреки че сатенът не е най-топлещата материя, полата до коляното я носим от всякакъв плат и е добре да бъде в дрешника ни. С нея стайлинг опциите се увеличават драстично – с обемния пуловер и кецове, с елегантен топ и боти на ток.

10. Равни боти:


Alexander Wang Hanne Leather Ankle Boots: $695

Те са задължителен must-have. Заложете на по-луксозни и избягвайте „просто семпли“ скучновати модели. Имайте наум да отиват на всичко в гардероба ви и все пак да бъдат акцент в аутфита!

Фешън сме и с Baileys

More All fashion