Следва

Четиво в четвъртък: "Друга представа за щастието" от Марк Леви

"Воевода" - първата българска премиера за 2017 г.

Слабоизвестната легенда за българската жена-воевода Румена излиза на голям екран...

Movies & TV преди 7 години

Слабоизвестната легенда за българската жена-воевода Румена излиза на голям екран.

С нелеката задача да направи първата екранизация по исторически разказ на Николай Хайтов се е заела режисьорът Зорница-София, която работи по проекта повече от 8 години.

"Воевода" е и първата българска премиера за 2017 година. Филмът излиза на голям екран на 13 януари.

"Воевода" се разпространява от "Лента" и е част от поредица качествени български кино продукции, които ще достигнат до кино феновете и зрителите, с подкрепа от Нова Броудкастинг Груп.

“Лента” е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. Сред топ филмовите предложения на “Лента” от началото на годината са: "Зрителна измама 2", "Механикът: Възкресение", “Deepwater Horizon: Море в пламъци“, „Възражение по съвест“, „Операция Ескобар“, завладяващите комедии – „Моята голяма луда гръцка сватба 2”, „Денят на мама”, "Ох, на дядо!", "Палави мамчета", „Лошият Дядо Коледа 2“ и революционните хитове в трилър жанра “Игра на нерви“, “I.T.” и „Момичето от влака“.

More from View Sofia

BAFTA-2023: „На Западния фронт нищо ново" и всички останали победители

Celebrities преди 1 година

76-те награди на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (BAFTA) се проведоха в Royal Festival Hall в Лондон снощи. Всичко погледи бяха вперени там - в самото навечерие на Оскарите, тези награди очертават големите фаворити за годината, след като това направиха и наградите "Златен глобус" през януари

More Movies & TV