Следва

Fashion Starter: Елеонора Каризи - пънк-мацка с нюх към модата

Истории от живота: Транссексуалната муза на Рикардо Тиши Леа Ти

Така започва звездната приказка на Леандра Медейрос Серезо, разказана от легендарния дизайнер Рикардо Тиши, който я взима под крилото си и дава старт на кариерата й на модел...

All fashion преди 7 години

"Звънна ми се една сутрин, за да ми каже, че ще започне да проституира само и само да събере пари за операцията си. Беше съкрушена! Тотално разбита! Сподели, че няма пари, че семейството й също няма да й даде пари. Въпреки това обаче беше твърда в думите си, че веднъж в живота си знае каква иска да бъде и нищо няма да я спре."

Така започва звездната приказка на Леандра Медейрос Серезо, разказана от легендарния дизайнер Рикардо Тиши, който я взима под крилото си и дава старт на кариерата й на модел.

Преди креативният директор на Givanchy, Леа Ти, както е професионалния псевдоним на модела, няма абсолютно никакъв опит - нито на модния подиум, нито пред обектива.


Въпреки това през 2010 година тя прави убийствена сесия за есенната колекция на френския луксозен бранд. А сега се появи и във Fall look book-a на Givenchy рамо до рамо с Ирина Шейк.


Къде обаче е уловката? И защо преди близо 8 години Леа е била готова да продава тялото си?

Дъщеря на известния бразилски футболен национал Тониньо Серезо, Леа се ражда МОМЧЕ и носи името Леандро. Израства в Италия, а детството й е изключително тежко, заради грубите подигравки на връстниците й.

"Всички забелязваха, че нещо не ми е наред. Беше ужасно. Израснах отхвърлена и винаги наблюдавана с любопитство", спомня си Леа.

Повратния момент в живота на Ти идва когато се решава да направи най-важната крачка, а именно да се подложи на операция за смяна на пола. Това се случва през март 2012, на тогава 31-годишния модел й се налага да замине за Тайланд.

"Болезнено е освен физически и психически, но смея да заявя, че това е най-прекрасното решение, което взех, защото ме направи изключително щастлива", заявява Леа, допълвайки, че в тази фаза от живота си се е научила да бъде малко или много егоист и да мисли само за себе си без да се влияе от мнението на другите.

Освен тази операция брюнетката ляга под ножа и за да намали носа си, да смали челото си и да сложи силикон в гърдите си. Въпреки грандиозните намеси, с днешна дата Леа изглежда повече от прекрасна и едва ли може да бъде сбъркана с мъж.

След пробива си за Givency през 2010, Ти стъпва и на модния подиум - първото й ревю е за Alexandre Herchcovitch по време на Седмицата на модата в Сао Паоло през 2011 година. Малко по малко лицето на транссексуалния модел почва да краси страниците на списанията Vogue Paris, Hercules Magazine, Interview Magazine, Cover Magazine и Love Magazine.


Преди 4 години Forbes избира Леа Ти за една от дванадесетте жени променили италианската мода, като името й се нарежда до това на Мичуа Прада, Ана Делло Русо и покойната вече Франка Созани.

Успехите на Леа не спират дотук, година по-късно тя вече е лице на бранда за грижа за косата Redken, което я прави и първия транссексуален модел даващ името и лицето си на глобална козметична компания.

С две думи, година след година Ти пише история. Миналата година Леа стана и първият открито транссексуален модел, който се включва в церемонията по откриването на Олимпийските игри в Рио.

35-годишната Леа Ти е върл защитник на много LGBT (ЛГБТ (или ГЛБТ) е акроним, от първите букви на думите и означаващ всички лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора) каузи и въпреки известността си все още среща известен хейт от страна на много хора.

"Хората все още не ме възприемат добре, нито другите като мен. За това се включвам и в много каузи, които се борят срещу дискриминацията и хомофобията", признава си брюнетката.

Ние пък обожавам как Леа Ти разбива бариерите и определено сме убедени, че името й ще продължава да жъне успех след успех в модните среди.

More from View Sofia

Fashion Starter: "Не ставам от леглото за по-малко от десет хиляди долара!" Линда Еванджелиста на 55

Celebrities преди 3 години

На 10 май един от най-прочутите топмодели на всички времена - Линда Еванджелиста, отпразнува своя 55-и рожден ден. През 90-те тя бе сензацията не само на модния подиум, но и на всички звездни мероприятия. Днес Линда избягва социалния живот и рядко се появява на публични места. Говорим за възходите и паденията на супермодела, най-ярките епизоди от активните й години и за това как живее сега...

Тина Кунаки - секси мама в черно-бяло

Celebrities преди 4 години

Точно половин година след като стана мама /припомняме, Тина роди дъщеря си Амазони на 19-ти април/, 22-годишната чудно сладка втора съпруга на също така доста приятния Венсан Касел, се разсъблече за нова секси фотосесия с рекламна цел.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.