Следва

New season idea

Fashion Starter: Елеонора Каризи - пънк-мацка с нюх към модата

Говорейки за стрийт-стайл, е невъзможно да подминем името на Елеонора Каризи с лека ръка...

All fashion преди 7 години

Говорейки за стрийт-стайл, е невъзможно да подминем името на Елеонора Каризи с лека ръка. Чаровната италианка с винаги обемна грива е позната в уличния стил и извън него със сякаш най-романтичното излъчване. Персоналният ѝ избор е еклектична смесица между италианско и френско, една изящна игра с кройки и пространство. Ако дотук ви звучи сладникаво – хич не се заблуждавайте, Елеонора всъщност е пънк-мацка с татуси по гърдите и е начело на блога Jou Jou Villeroy.

Родена в красиво Торино, тя от съвсем малка показва влечението си към модата и веднага след дипломирането си през 2006 в специалност „Маркетинг и Комуникации“ отваря малък бутик със закачливото име “You you Store”. Пуска собствена линия дрехи три години по-късно, а брандът е кръстен „What’s Inside You“. Но както се казва, никога не знаеш откъде ще те шамароса големият успех. През 2010г. пуска онлайн платформата Jou Jou Villeroy, посветена на личните ѝ възгледи за мода, фотография и лайфстайл, която днес се класира сред 50-те най-популярни модни блога в Италия. Платформата му е следена и в Instagram, Twitter и Pinterest.


Колаборирала си е с италианските издания на Grazia, Elle и Vanity Fair, както и китайския Elle Girl, пишейки за стил и трендове. Освен това прави капсулни колекции за Zalando, Patrizia Pepe и Maria Grazia Severi, била е модел и представител на много международни брандове като Michael Kors, Moschino, Chanel, Tod’s, Gucci, Ferragamo, Redken... Като една истинска It-Girl, Каризи често се появява на червения килим на големи събития като филмовите фестивали във Венеция, Таормина и Кан, Nastro D’Argento Awards, където за наше щастие и наслада за окото демонстрира съвършен вкус.

Днес е представлявана от Next Management, поставя основите на Grumble creative, агенция за уеб контент, пише в блога си и всяка година приковава погледите ни по време на модните седмици. С размах!

More All fashion