Следва

Лесни свински шишчета с ананас

Днес е „синият понеделник”! Защо ли това е най-депресиращият ден в годината?

Новогодишната еуфория също започва бавно да ни напуска и лека-полека се потапяме в сивото (в нашия случай „снежното”) ежедневие...

Health преди 7 години

Коледното и приповдигнато настроение отлетя, заедно с всички развалени коледни украси… Новогодишната еуфория също започва бавно да ни напуска и лека-полека се потапяме в сивото (в нашия случай „снежното”) ежедневие и настроението с това рязко спада. Именно това психолозите смятат за една от основните причини третият понеделник на месец януари да е един от най-нещастните и депресиращи дни в годината!

Психологът д-р Клиф Арнал, който води курсове за придобиване на увереност, смята, че тази година този ден може да е дори още по-злочест от обикновено! Насъбралото се напрежение след избора на Тръмп за президентв края на миналата година, изборът на британците за Brexit, както и гибелта на някои от най-иконичните звезди, като Джордж Майкъл, Деби Рейнолдс и Кари Фишър допринасят за мрачния за всички ни понеделник.

„Сезонните депресиращи фактори достигат своя пик по време на „синия понеделник”, а допълнителните грижи превръщат този ден през 2017 година дори още по-депресиращ от предходните!”, споделя д-р Арнал.

Януари по презумпция се смята за тъжен месец и затова д-р Арнал ни насърчава да сме по-позитивно настроени в началото на годината: „Най-лесният начин да сме щастливи е да прекарваме повече време с хората, които ни обичат такива, каквито сме. Използвайте „синия понеделник” като трамплин за промяна, независимо дали ще решите да свалите излишните килограми, ще спрете да пушите, ще преследвате някоя своя съкровена мечта или ще намерите така желаната работа!”

И за да приповдигнем малко настроението ви, ще споделим с вас, че само някакви си пет месеца ни делят от най-щастливия ден в годината (става въпрос за деня на лятното слънцестоене, който обикновено е на 20 юни)!

Така че, горе главите! Този ден така или иначе почти си отиде!

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.