Следва

17-годишната дъщеря на Джъд Лоу - Айрис, е лицето на Burberry

Easy Chic: Млечното сиво очарование на едно палто... и още нещо

В днешната порция мода, стил и шопинг, правим нещата на следния принцип - избираме една дреха - акцента в гардероба...

Shopping преди 7 години

В днешната порция мода, стил и шопинг, правим нещата на следния принцип - избираме една дреха - акцента в гардероба, визията и сезона и, дискутирайки, показваме нагледно в какви крайно противоположни стилистични приключения би могла да се включи тя, и то с лекота. Припомняме ти другите наши подобни модни експерименти ТУК.

Тема на деня днес - ПАЛТОТО. Избираме го, каквото го обичаме: дълго, сиво и красиво скроено, а пристягането около талията, голямата яка и джобове са забележителни акценти. Откъдето и да погледнем, то е задължителна класика във всеки съвременен дамски гардероб. Абсолютна константа в дизайнерските колекции, радваме му се всеки сезон без изключения, а ето и как го интерпретираме...
Палто Karen Millen от 970 на 679 лв.

Basic, or not so basic

Монохромното стайлинг решение е добро попадение, когато се стремим към елегантна дневна визия, забележима, но ненатрапваща се. А в това начинание, сивото палто е незаменим помощник. Акцентът е ясен, а след него следват обемният и пухкав пуловер с поло яка и тъмносивите скини джинси с висока талия. Чантата е в силует месинджър, а с обувките си позволяваме да акцентираме върху женствеността, избирайки класически Мери Джейн модел с фина каишка и стабилен ток. И така, получаваме една чудесна и лесно изпълнима визия, съчетаваща модерен минимализъм с няколко неостаряващи класически елемента!

 

Пуловер Karen Millen от 310 на 186 лв.
Джинси Karen Millen от 235 на 164 лв.
Чанта Patrizia Pepe 678 лв.
Обувки Patrizia Pepe от 462 на 323 лв.

Quirky

Втората интерпретация е обвързана с вечерна визия. Разбира се, красивото палто заема главна роля във всяка едно подобно предложение, и затова днес решаваме да разчупим стандартните правила.

Вдъхновението ни лежи на идеята за наслояване на дължини, като вместо макси елегантна рокля, избираме макси жилетка в сиво и бежово, която да заеме тази роля. С пухкавата си мохерна материя и едри райета, на пръв поглед тя не изглежда като вечерно решение, но съчетана с малко по-късото от нея палто и добри аксесоари, получаваме нещо нестандартно и закачливо. А аксесоарите са мини чантичка с дълга дръжка и високи бронзови сандали с щедра декорация...

Жилетка Patrizia Pepe от 598 на 418 лв.
Чанта Patrizia Pepe 548 лв.
Сандали Patrizia Pepe 678 лв.

Всички дрехи и аксесоари от снимките откриваме в бутиците на Karen Millen и Patrizia Pepe в Сердика Център, етаж 0.

More Shopping