Следва

Новото гадже на Хилари Дъф

20 години след смъртта си, принцеса Даяна получи Ден в своя чест

Официално вече има национален ден за почит на покойната принцеса Даяна...

Други преди 7 години

Официално вече има национален ден за почит на покойната принцеса Даяна!

За да отбележи 20-та годишнина от смъртта на обичаната принцеса, The Diana Award – организация, основана през 1999г., ще отпразнува нейните дела приживе посредством серия от събития в продължение на една година.

Благотворителната организация ще стартира международната Legacy Award, като ще раздаде награди на 20 свои изключителни млади членове, които са демонстрирали позитивна социална промяна.

Братът на Даяна – Ърл Спенсър, е ангажиран с голяма част от приготовленията за предстоящите събития и ще е домакин на изложението в дома на кралското семейство, озаглавено Walking in Her Shoes. В допълнение ще има и гала-събитие за набиране на средства за благотворителност, организирано отново от фондацията The Diana Award.

Принц Уилям призна, че е преминал през много гневен период след смъртта на принцесата или ако трябва точно да го цитираме - „angry period”. По това време той е бил само на 15 години и наистина му е било много трудно и тежко, след загубата на своята майка. „За първи път отидох в Африка през 1997 година, веднага след смъртта на майка ми. Баща ми каза на мен и брат ми да си опаковаме багажа, защото отиваме за Африка, за да се измъкнем и да забравим.”, спомня си Хари.

В допълнение към събитията, планирани от The Diana Award, Кенсингтън Палас ще създаде градина в памет на Даяна, която ще съдържа и изложение на костюми на принцесата, за да се запази спомена за нейния безупречен стил.

More Други