Следва

Кой какво облече на People's Choice Awards

Чисто бял и много богат - какво НЕ ЗНАЕХМЕ за годеника на Серина Уилямс

Само няколко дни преди да настъпи 2017-а Серена Уилямс и основателят на социалната мрежа Reddit Алексис Оганян обявиха годежа си...

Други преди 7 години

 Само преди няколко седмици, Серина Уилямс и основателят на социалната мрежа Reddit - Алексис Оганян, обявиха годежа си.

Никой от феновете на Уилямс, следва да се отбележи, не бе в очакване на точно такъв развой в отношенията й с IT специалиста, и на практика светът не подозираше, че нещата са всъщност толкова сериозни.

Финално, защото обичаме пикантните любови, усетихме острото си любопитство относно избраника на тенисистка номер едно в света, и решихме да разберем малко повече за него.

Ето и 10-те любопитни факта, които определено трябва да знаем за Алексис Оганян:

1. Малко биография

Алексис Оганян е роден на 24 април 1983 година в Ню Йорк. Прадядо му и прабаба му са родом от Армения, но през 1910 г., бягайки от геноцида, се озовават в Америка, където се установяват. Имат четири деца - Вяра, Джон (дядото на Алексис), Елза и Мери.

2. Умен и забавен 

Ако зачетем малко от статусите на Оганян в социалните мрежи, ще установим, че на Серена никак не й е скучно в неговата компания, защото той е не само умен, но и доста забавен.

"Роден съм в Бруклин, Ню Йорк, но съм израснал в предградията на Балтимор, Мериленд. Там опитах да игря професионален футбол, но нещата не отидоха много далеч с тази работа. Така че, след като завърших се фокусирах върху интернет технологиите, търпеливо чакайки новини от моето записване в Националната футболна лига. В момента инвестирам в нововъзникващите отбори и заедно с моята котка Карма сме страшни фенове на "Вашингтон Редскинз". Майка ми винаги е казвала, че съм... малко странен."

А ето какво написа наскоро в Instagram страницата си: 

"Участвайки в създаването на Reddit, направих всъщност нещо, което да гарантира, че светът всъщност не е чак толкова смотан."

3. Да, той е по-висок от нея

Още в самото начало на връзката, феновете с радост установиха, че бъдещият съпруг е по-висок от невестата: тя е 1.75 м., той - метър и 96.

4. Правилните приятели

Алексис Оганян е близък приятел с основателя на Facebook Марк Зукърбърг. Ако САЩ наричат Алексис арменския Зукърбърг, то в Армения наричат Марк - американския Оганян.

5. Отлично се разбира с деца

Бизнесменът редовно участва в събития, организирани в помощ на учениците и получаването на по-добро образование. И никога не забравя роднините си и по-специално своята кръщелница, с която обожава да прекарва времето си. 

6. Грижи се за бъдещето на Земята

След като добива огромния успех в кариерата си, Алексис насочва внимание към по-глобални проблеми. Преди няколко години, заедно с няколко свои съмишленици в Армения, организира първия семинар TEDx Yerevan, в рамките на който известни личности споделят идеи за това как да направят света по-добро място.

По същото време той се присъединява към привържениците на бизнесмена Илън Мъск, който през септември миналата година представи план за колонизирането на Марс. Тогава Оганян заяви, че той ще е сред първите 10 000 или дори 100 000 души, които ще отидат до Червената планета.

"Илън, това е чудесна новина, но за съжаление все още имаме много работа тук, на Земята", пише той в Instagram в деня на представянето на проекта на космическата компания SpaceX, намеквайки за проблемите на човечеството.

7. "Кметът на Интернет"

Списание Форбс обявява Алексис за "кмет на интернет". Освен това в две поредни години от изданието го включват в своя списък "30 под 30", назовавайки го като виден представител на хай-тек индустрията. 

През 2013 година списание Wired посвещава огромен материал на предприемача, а авторът на статията го описва като "иновативен лидер".

8. Той се изявява и като писател

Преди три години на пазара излиза книгата му "Without Their Permission" ("Без тяхно разрешение"), станала бестселър. В нея Оганян говори за опита си по създаването на интернет-start-ups:

"Надявам се, че моята книга ще помогне на младите предприемачи да разберат, че използването на интернет има положителен ефект върху цялото човечество".

9. Не е само Reddit

Освен Reddit, една от 100-те най-големи интернет страници в света, Оганян има още няколко успешни проекта: през 2010 г. участва в създаването на сайта за пътешествия Hipmunk, основава и Das Kapital Capital - компания, занимаваща се с финансирането на стартиращи фирми, както и консултиране. 

Две години по-рано започва работа и по сайта BreadPig, от където можем да си купим забавни джаджи. Повечето от печалбите от този проект отиват за благотворителност.

10. Той е огромен фен на Серина 

След като среща Серина, Алексис започва да играе тенис и да посещава мачове, въпреки че преди това въобще не се е интересува от този спорт. 

Няма да намерим техни съвместни снимки в социалните мрежи, но Алексис въобще не се стеснява да посвещава постове на своята любима, в които най-често я поздравява за новите успехи или гордо информира приятелите си за многобройните постижения на тенисистката. 

И още нещо - той я нарича "Кралица". Не е ли това очарователно?

More Други