Следва

Диетолозите говорят: Как изглежда едно балансирано хранене!

Първата дама: Разсъждения по една /условна/ еволюция

Първата дама на България - Десислава Генчева, се появи съвсем официално...

Celebrities преди 7 години

Първата дама на България - Десислава Генчева, се появи отново публично, както беше заявено протоколно, в деня на полагане на клетва като Президент на България на съпруга й, Румен Радев.

Първият път, в който се запознахме с нея, макар и задочно, беше в деня на изборите, когато бе оповестена победата на г-н Радев и Десислава се появи с него на пресконференцията на БСП в НДК.

Тогава казахме какво мислим, сега ще направим същото. Визираме единствено стилистичните особености на Първата дама, предвид факта, че именно тя ще представлява институцията в най-горещата й част "Придружаващи официални лица", т.е. ще се гледа много, къде със симпатия, къде не, как е облечена госпожа Генчева, как е фризирана, как е обута, и по-важното - какво излъчва.



Президента Плевнелиев въведе извънредно приятния, европейски и щадящ, и отграничаващ личното от публичното маниер на администриране, който, като гледаме какво идва, определено ще ни липсва.

И така, в днешния така важен стартов ден за идните пет години, както за нея, така и за любимия й мъж, Десислава Генчева-Радева заложи на ансамбъл в черно-бялата гама, което е предвидим, до степен на адска скука, ход, поне в избрания силуетен прочит, но пък е трудно да се сбърка фатално с подобен избор. 

Рокля с обло деколте, към чиято дължина отново имаме забележки /дори Карла Бруни-Саркози не си позволяваше нищо по-късо от средата на коляното, докато беше в Елисейския дворец/, съчетана с вталено бяло сако с дребни копчета и объл ревер и средновисоки велурени обувки. В допълнение - чифт очила, два реда перли /тук питаме простичко защо?!, все пак тези перли на всички чиновническо-административни шии са толкова досадно нещо/, и така милите сълзи в очите.

Редно е за протокола да се отбележи, че в сравнение с първата поява на Първата дама, тук имаме значителен напредък. Поне не изглежда крайно неподготвена, както тогава, но пък вярно е и друго, че оттогава до днес минаха три месеца, време, в което съпругата на държавния глава трябваше да се подготви, което можеше да се случи в разни степени. Тук имаме една от по-семплите.

Тъй като носим категоричен афинитет към елегантността, мярата и стиловия талант /дори да не е твой личен, може да е на специалист, поканен за консултация/, след като не харесахме избора на дрехи и прическа на госпожа Генчева първия път, решихме и я преобразихме в рубриката си "Трансформърс" ТУК? Тогава казахме, че черно-бялата палитра е особено подходяща за Първата дама. Очевидно тя ни е послушала и е заменила шокиращото си мастилено синьо костюмче с по-изтънчена и прилягаща й визия.

Първата дама се е отървала и от ориенталския нюанс в косите си, като вече залага на далеч по-приличното и приемливо лешниково кестеняво.

Въпреки това, което определяме като еволюция, защото и това да чуеш какво ти казват също е еволюция, особено ако е добронамерено и с единствената цел на всички да ни е хубаво от начина, по който биваме представяни, по света и у нас, не можем да понесем с мир в душите жестокото увисване под ръка на съпруга, така характерно за госпожа Първата дама, откакто я знаем.

Колкото и да ти се иска да си първа сред равни, което по волята на случая е факт, все пак ти се подчиняваш на протокол, който изисква, колкото и да ти е примамлива светлината на прожекторите, прекрачвайки под нея, да си, и това е задължително, поне крачка зад своя съпруг. Все пак нацията избра него.

Пожелаваме на господин Президента Радев ползотворен, умен, елегантен мандат. За което, надяваме се, ще допринесе с всичко по силите си и госпожа Генчева-Радева!  

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.