Диетолозите говорят: Как изглежда едно балансирано хранене!

12-04-2017 Текст: View Sofia Фотография: .NET 1
Добави коментар

Създадено от експерти в Харвардското училище за обществено здраве и подкрепено от  екс  първата дама Мишел Обама, в САЩ перфектното здравословно ястие е символ на правилно хранене.

Образ на кампанията ChooseMyPlate, избрано от над 50 милиона американци, благодарение на вота на г-жа Обама, the Healthy Eating Plate е разработен от екипa специалисти по хранене на престижния американски университет, с цел да се запълнят празните места в добре познатата ни хранителната пирамида и да помагa на хората да се хранят по-добре.Схемата, съставена от Харвардските диетолози, предвижда в рамките на едно хранене да имаме една втора плодове и зеленчуци, една четвърт зърна (ечемик, пшеница, киноа, овес, ориз...) и една четвърт чисти белтъчини (риба, боб, пиле, ядки...), с препоръката да се приемат здравословни масла и по-малко мазнини.

"Това е най-добрият избор, който можем да направим в обедната си почивка. Правилното съотношение между протеини, въглехидрати и фибри, дава усещане за ситост, предотвратява инсулиновите скокове и ни помага да задържим енергията си за по-дълго",
обяснява диетологът Марта Парески.За да се осигурят тези съотношения в храненето и у дома, съществува стартъп кампанията Foorban "дигитален ресторант", основана от Стефано Кавалери, Марк Мотолезе и Рикардо Поцоли.

"С тези уникални ястия отговоряме на нуждите на онези, които търсят бързо решение за здравословен и питателен обяд. За да съставим нашето дневно меню се вдъхновяваме от принципите на Харвард, но и не изневерявме на средиземноморската кухня: резултатът е вкусни и балансирани ястия, от свежи, сезонни продукти ", споделят те.

Коментари 1

Добави коментар
thethink (29/04/2017 / 17:05)

Ако обаче нямаме времето и познанието за правилен подбор на храните, тогава наистина се появява проблем.Има един универсален начин: да включим в ежедневното си меню храните които са от групата на функционалните(супер) храни- елда, люспи(шушулките) от елда, зелена елда стръкове, зелен ечемик стръкове, зелен овес стръкове. Уверявам ви, регулирането на обмяната на веществата се получава от самосебе си.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Питай ме, Питай ме

Здрава коса през лятото? COCO ни дава отговора...

Здрава коса през лятото? COCO ни дава отговора...

06-07-2017

Въпрос:

Здрава коса през лятото? COCO ни дава отговора...

Отговор:

Всички знаем какви красиви къдрици ни прави солената вода, но май ще се окаже доста вредна за гривата ни. Ето и няколко съвета как да се грижим за косата си след плаж... Прочети... 

Item of the day

Фаталното привличане

Виж още
Фаталното привличане

Жълт бутон

8–годишният син на Наоми Уотс иска да е момиче?

8–годишният син на Наоми Уотс иска да е момиче?

Виж още