Диетолозите говорят: Как изглежда едно балансирано хранене!

Как да приготвим здравословни и вкусни ястия според експертите в Харвард...

Създадено от експерти в Харвардското училище за обществено здраве и подкрепено от  екс  първата дама Мишел Обама, в САЩ перфектното здравословно ястие е символ на правилно хранене.

Образ на кампанията ChooseMyPlate, избрано от над 50 милиона американци, благодарение на вота на г-жа Обама, the Healthy Eating Plate е разработен от екипa специалисти по хранене на престижния американски университет, с цел да се запълнят празните места в добре познатата ни хранителната пирамида и да помагa на хората да се хранят по-добре.Схемата, съставена от Харвардските диетолози, предвижда в рамките на едно хранене да имаме една втора плодове и зеленчуци, една четвърт зърна (ечемик, пшеница, киноа, овес, ориз...) и една четвърт чисти белтъчини (риба, боб, пиле, ядки...), с препоръката да се приемат здравословни масла и по-малко мазнини.

"Това е най-добрият избор, който можем да направим в обедната си почивка. Правилното съотношение между протеини, въглехидрати и фибри, дава усещане за ситост, предотвратява инсулиновите скокове и ни помага да задържим енергията си за по-дълго",
обяснява диетологът Марта Парески.За да се осигурят тези съотношения в храненето и у дома, съществува стартъп кампанията Foorban "дигитален ресторант", основана от Стефано Кавалери, Марк Мотолезе и Рикардо Поцоли.

"С тези уникални ястия отговоряме на нуждите на онези, които търсят бързо решение за здравословен и питателен обяд. За да съставим нашето дневно меню се вдъхновяваме от принципите на Харвард, но и не изневерявме на средиземноморската кухня: резултатът е вкусни и балансирани ястия, от свежи, сезонни продукти ", споделят те.

Коментари: 1

T
thethink (2017/04/29 / 17:05)
Ако обаче нямаме времето и познанието за правилен подбор на храните, тогава наистина се появява проблем.Има един универсален начин: да включим в ежедневното си меню храните които са от групата на функционалните(супер) храни- елда, люспи(шушулките) от елда, зелена елда стръкове, зелен ечемик стръкове, зелен овес стръкове. Уверявам ви, регулирането на обмяната на веществата се получава от самосебе си.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.