Следва

Петъчен БЛИЦ: Зимното момче Алберт Попов

Искаш да живееш с НЕГО? 10-те неща, които трябва да знаеш преди това!

Съвместното съжителство е една от най-сериозните крачки в живота на двама души, и прави евентуалното желание за раздяла още по-трудно...

Love преди 7 години

Съвместното съжителство е една от най-сериозните крачки в живота на двама души, и прави евентуалното желание за раздяла още по-трудно. Един път нанесете ли си багажа, после е доста трудно да се решите да го изнесете. Затова е добре да знаете някои неща, преди да заживеете заедно.

Ако все още не сте живели самостоятелно и отделно със своята половинка, но възнамерявате да го направите скоро или просто се чудите как да улесните взаимното си съжителство, ако вече сте го направили, по-долу сме изброили 10-те най-важни неща, които трябва да знаете, преди да прекрачите прага на новия си общ дом. Но в случая държим да отбележим, че говорим за самостоятелно съжителство – не споделено с един или няколко от вашите или неговите роднини!

1. Синхронизирайте се!
В съвременния свят така се случват нещата, че не е необходимо да имате заветната венчална халка на безименния пръст, за да споделяте едно общо пространство с любимия. А и на този етап от живота си няма как да не сте наясно дали споделяте общи възгледи за съвместното си бъдеще.

2. Най-добрите му приятели.
Физическата среща с приятелите му може и да е възпрепятствана по една или друга причина, но поне трябва да знаете техните имена, професия и връзка с партньора ви.

3. Родителите...
Най-добрият вариант е вече да сте се срещали с тях. Освен това ще избегнете неудобното първо впечатление, ако им се представите, след като вече сте се „намърдали” в едно жилище с любимия син.

4. Как се забавлява той?
Когато започнете да се срещате с някого след университета, може и да не сте наясно за неговия начин за забавление. Затова преди да се нанесете да живеете заедно, се поинтересувайте какво може да очаквате на голямо парти, като събиране на колегите от университета или сватба на съученик.

5. Какви са очакванията му спрямо вас?


Уверете се, че предварително сте провели разговор относно това какви са му очакванията от вас. Ако той си мисли, че ще вечеряте вкъщи всяка вечер по едно и също време, изяснете му как стоят нещата, преди да се е превърнало в нежелано пререкание.

6. Как изглежда той… ГОЛ, на дневна светлина?
Защо ли? Ами ако все още не сте прекрачили границата на този тип комфорт помежду си, съвместното съжителство може да се окаже подвеждащо... и доста изненадващо.

7. Позицията му относно забавлението.


Противоположностите се привличат – това е общоприетото правило. Това означава, че вие вероятно предпочитате тиха и уютна събота вечер у дома на по чаша вино, докато той предпочита вечеря и парти навън. В този смисъл е добре предварително да изясните дали съвместния ви дом ще се използва за чести сбирки за гледане на футбол с приятели.

8. Колко точно е разхвърлян?
Един от най-големите проблеми при съвместното съжителство несъмнено е подредеността. Всички ние сме отделни личности, за които прагът на чистота и подреденост също се различава, но за да избегнете опънатите нерви, се налага да научите какъв е прагът на подреденост за вашия партньор.

9. Колко добре е подплатен?
Да, темата за парите може да е доста сложна, но не е ли по-добре да сте изяснили предварително кой с какво разполага и с какво може да допринесе за общия бюджет, преди да стъпите в нов дом заедно?

10. Имате ли си достатъчно доверие?
Да живеете заедно, означава да носите отговорност един за друг. И, ако сте имали момент в миналото, когато той не е бил съвсем честен с вас, това означава, че и занапред е възможно да имате подобни проблеми.

More Love