Следва

Истории от живота: Амал, жената, която опитоми Клуни

Питахме мъжете: Челен сблъсък с италианската мода

Вероятно сте отгатнали, че зад View Sofia стои изцяло женска редакция!...

Други преди 7 години

Вероятно сте отгатнали, че зад View Sofia стои изцяло женска редакция! Не, не ни разбирайте погрешно - мъжко внимание не ни липсва, но решихме, че е редно малко по малко все повече мъже да взимат участие в материалите и проектите ни.

"Питахме мъжете" е нова рубрика, в която двама известни представители на силния пол ще отговарят на нашите откачени хрумки - кога модни, кога вдъхновени от viral теми.

Този път вместо за редовно хранене си говорим за мода! Не каква да е мода, а мъжка италианска мода, защото Седмицата на модата в Милано току що приключи, а в нея видяхме редица тенденции и акценти.

В челен сблъсък с Fendi, Alexander McQueen, Prada и Ermenegildo Zegna влязоха графичният дизайнер Макс Пирски, който влезе в престижната класация на списание Forbes – 30 under 30 и сценаристът Георги Иванов, който е главният виновник за запомнящите се реплики в "Под прикритие" и редица други български сериали.

Въпросът: Какво мислиш за мъжката мода на Седмицата на модата в Милано?

Отговорите:


Макс: Палтото с леопардовите щампи в комбинация с оранжевите пантофи тотално бих ги облякъл за някое шейм парти.



Георги: Като човек, за когото дрехите са необходимо зло, а избирането им е като домашно по органична химия, модните експерименти на големите дизайнери ми изглеждат като заяждане с цветовете и платовете. Какво са им направили? Представям си, как невръстният Ermenegildo Zegna не е имал никакви играчки и са го заключвали гол в тъмна стая, само с купчина цветни моливи, ножица и одеало. После след години решава да си отмъсти… на всички.

Ясно ми е, че модата в тoзи вид е форма на модерно изкуство и тя е достъпна като разбиране само за просветени. Обаче пък и пропастта между „боговете“ и хората става все по-голяма и желанието за провокация вече е прекалено натрапчиво. Като например, това да се размиват границите между половете. Усещането е като да гледам театрално представление, в което на сцената колят кокошка, а после актьорите се мажат с кръвта й. Защо???

Може би дизайнерите осъзнават, че сетивата ни са пренаситени и затова търсят нови начини да ни шокират. Ок, лаик съм и не ми е ясна функцията, но го приемам – изкуство е. Имам само един въпрос към Vivienne Westwood, как ще реагират родителите на приятелката ми, ако отида да се запознаем, облечен така:


 

More Други