Следва

За да ни е бързо, лесно и комFORDно с Ути и новия RANGER

Hunger Games: Как да се преборим с пристъпите на желание за сладко?

Защото борбата е истински жестока…

Health преди 7 години

Защото борбата е истински жестока…

В повечето случаи тези пристъпи са повлияни от навик, емоционално състояние или хранителния състав на предшестващото основно хранене. Така че след обичайната порция здравословно хапване, е много вероятно да изпитате силно влечение за едно сочно парче торта или кремав и много шоколадов пудинг, точно както го приготвяше баба ви навремето.

Проблемът се задълбочава, ако не сте приели достатъчно калории в рамките на деня, в частност от протеини и мазнини – това са основните засищащи макронутриенти, а техния недостиг може да предизвика спешна необходимост от бърза енергия и най-често това е нещо сладко и висококалорично.

Ако емоциите са водещи, спрете се и се запитайте дали има нещо друго, което би ви накарало да се чувствате добре – например да си запалите свещ и да си пуснете любимото парче или да поговорите по телефона с любим човек. Това би отвлякло вниманието ви и би ви накарало да мислите в друга посока. А ако пък навикът надделява, отвикнете организма си, като замените обичайния десерт с нещо, което не съдържа захар, като пълна супена лъжица с фъстъчено масло или голяма чаша чай с канела.

А що се отнася до храненето с недостатъчно количество важни нутриенти, то стремете се да приемате повече от здравословните протеини, като риба или яйца и не пропускайте добрите мазнини – авокадо, ядки или зехтин.

Тези стъпки би трябвало да са достатъчни за поставяне на едно ново начало към промяна в плана и режима на хранене. И не забравяйте да си запазите тези сладки моменти за дните, в които нищо друго не помага, а и тогава сладкото е още ПО-СЛАДКО!

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.