Следва

Ирландско кафе

За да ни е бързо, лесно и комFORDно с Ути и новия RANGER

От управата на Moto-Pfohe избраха Атанасовден, за да връчат ключовете от пикап Ford Ranger на любимеца на малки и големи черни пиперчета, сладкодумния, пиперлив и със сол на вкус Ути Бъчваров...

All About Life преди 7 години

От управата на Moto-Pfohe избраха Атанасовден, за да връчат ключовете от пикап Ford Ranger на любимеца на малки и големи черни пиперчета, сладкодумния, пиперлив и със сол на вкус Ути Бъчваров, в шоу-рума им в кв. „Младост” . Новият-стар рейнджър, както управниците на Moto-Pfohe, България, Атанас Фурнаджиев и Димо Николов нарекоха Ути, получи лично от тях ключовете на чисто новото возило, с което ще може да обхожда местата, на които да готви местните ястия и да радва хората с колоритното си присъствие и неподправения си хумор.
Нас ни обвзе лирична муза и набързо сътворихме кратък текст, в чест на случващото се:

В този празничен и зимен ден
огромна е честта за мен,
че в семейството на Ford
съм поканен като лорд.

Атанасовден вещае края
на снежнобялата омая
и от утре всяка нощ
ще отслабва свойта мощ.

Аз съм Петър, всъщност – Ути,
майсторя творби прочути,
тъй че бързо, лесно, вкусно
хапването ви да е изкусно.

Отсега ви гарантирам -
никак няма да не спирам
с Ranger, мой приятел нов
ще ви готвим със любов.

Мъж голям съм, то се знае,
затова не съм нехаен.
Пикап избрах с големи гуми
да върви навсякъде без много думи.

„Вкусната България” ще ви покажа,
за гозби от паланки и селца ще ви разкажа
и без да си следя километража
ще обикалям. За да ви докажа,

че няма по-красива, по-богата,
с традиции, култура всепризната
е таз мъничка България чудата,
на нашите предци и на децата ни земята.



…А кулинарът сподели с всички, че: „Този ден наистина е много хубав, силен, празничен, много български. Радвам се, че съм част от семейството на Форд и да си призная честно, понеже вкъщи никой не караше кола и винаги се намираше кой да ни вози, изкарах книжка сравнително скоро. Обаче качи ли се човек веднъж на джип, света за него вече е малко по-различен. Направило ми е впечатление, че хората в Америка, независимо от стандарта си на живот, типа бизнес, с който се занимават или социалния си статус, имат в двора/гаража си по един пикап. Оказва се, че пикапът все повече и повече в определени социални сфери и бизнеси е колата, от която човек има нужда. И за себе си вече съм 100-%-ово убеден, че това е колата, която искам. Това е вариантът на джип, на камионче, на кола, с която човек може да отиде и да направи всякакво пътешествие. 



Както знаете, аз съм човек, който непрекъснато пътува и съм луд на тема красотите на България не само по главните пътища. От друга страна, това е кола, която страхотно става и за работа. И съм много щастлив, че този автомобил ще бъде подвижна кухня, от която ще изваждам всякакви посуди, котлони, барбекюта, тиганчета, тигани и най-големия тиган, заради който ще бъдат инсталирани специални лайсни на тавана.

А и самото усещане да се качиш и караш чисто нова кола, е невероятно! Можете да ми завиждате! Много съм щастлив, че една моя инициатива, под наслов „Вкусната България”, която до голяма степен се припокрива с инициативата на Ford да подпомага българските традиции, култура и уникалността на страната ни, ще се осъществи с подкрепата на този невероятен приятел на четири гуми. Което моментално ми гарантира поне 50 000 км. пробег за година, така че дУша да му е яка на пикапа!



Аз съм човек, който обича мъжкарските коли и смятам, че този 4х4 Ranger е автомобил, който, в добрия смисъл на думата, не е градски красавец, а такъв, с който няма да се притесните да влезе в гората, да го изцапате и накаляте, или да влезете в локвите. И на мен лично ще ми върши идеална работа, защото знаете, че готвенето понякога е на екстремни места, по стръмни поляни, заснежени ливади. А пикапът само след броени дни ще е влезе в ролята на мой верен помощник и съратник и ще ни помага на нас, с Росен, с когото приготвяме вкусните манджички.”

И за да покажат целия си артистичен и кулинарен блясък, Ути и компания приготвиха на място невероятно вкусна супа и други месни благинки, вместо да чупят бутилка с газирано вино, да речем, за да дадат старт на новата кампания и година. „Знаете, че прасетата се колят от Коледа до Атанасовден, така че сме приготвили типична, зимна, вкусна чорба с крехки парченца свинско месце, чушчици, праз-лук, в общи линии – прекрасно другарче на винцето, особено, ако е греяно.”, с усмивка вмъкна някак между жонглирането с благинките, домашните кисели краставички и селската лютеничка артистът. Би било странно, ако думите и делата им не бяха подплатени с невероятно благоуханно, леко греяно вино, естестВИНО! За което Петър Бъчваров (нали не се объркахте, така се казва Ути) сподели: „Винцето е толкова хубаво, защото вчера му „скроих номер” – сгрях го на бавен огън за два часа с пуширани круши. А сега му добавих портокалови корички, медец, малко карамфил, канела, кардамон и анасон.”



Ммм, не само звучи, но и наистина е вкусно. Опитайте у дома! Наздраве за идващата пролет!

Eто я и супичката в словоред:



На най-големите си почитатели Ути подари книги със сто рецепти, а ние вкъщи веднага си нправихме ето тази,и повярвайте ни, стана суууупер вкусна!
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.