Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 23.01 - 29.01

Yolocaust: ART шамар срещу човешката глупост и къса памет!

Селфи снимките поглъщат ежедневието ни, ама тотално го поглъщат...

All About Life преди 7 години

Селфи снимките поглъщат ежедневието ни, ама тотално го поглъщат. Дотолкова, че понякога се превръщаме в празноглави човеци, които просто се щракат,  за да...се щракат - без идея, без смисъл, без нищо, само защото е модерно. И инертно.

Любимо ни е изказване на приятел: "Селфи (англ. selfie) на полски е samojebka. Сега живейте с това". Е, очевидно доста хора не изпитват затруднение да живеят с това.

Тези дни обаче, селфито се превърна в нарицателно за тоталeн абсурд. Главен "виновник" е израелският артист и активист Шахак Шапира, който с нещо като звучен и почти буквален удар шамароса viral тенденцията, показвайки на света, че да се самоснимаш на мемориала, посветен на Холокоста в Берлин е откровена тъпотия.

Проектът на Шапира носи името Yolocaust и е с цел да обърне внимание на неуместните снимки и лекомисленото поведение на хората.

„Никое историческо събитие не може да се сравни с Холокоста. От теб зависи как ще се държиш на мемориално място, което маркира смъртта на 6 милиона души“, искрен е авторът.

Мемориалът за Холокоста в Берлин е грандиозен проект върху 19 хиляди квадратни метра, дело на американския архитект Питър Айзенман, в който са разположени 2 711 бетонни блока, иначе казано надгробни плочи.

Явно обаче това не пречи на посетителите на мястото да се снимат в интересни пози над или около плочите, приемайки мястото за перфектна локация за фотоси.

Именно това "безгрижие", безмозъчно до припадък, на уважавания турист, и не само, дразни Шахак и ражда идеята за проекта му. Без да търси позволение, той изнамира снимки, правени на мемориала и ги монтира върху архивни снимки от нацистките концлагери.

Кадрите са, меко казано, смущаващи, но пък ясно показват адската несъобразителност на "героите" със селфита.

Реакцията към уебсайта на Шапира до голяма степен е положителна, като той дори крашна по време на първите си часове онлайн, след като привлече половин милион кликвания.













More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 18 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.