Следва

Men’s Exhibit: Paris Fashion Week Men’s

Fashion Starter: Кралицата на роклите – Уляна Сергеенко

Коя е онази фина дама с блестящи сини очи, винаги облечена кутюрно? Нейната поява бива очаквана от стрийт фотографите с трепет...

All fashion преди 7 години

Коя е онази фина дама с блестящи сини очи, винаги облечена кутюрно? Нейната поява бива очаквана от стрийт фотографите с трепет, тя ги омайва и завърта около разкошните си поли и тънките си токчета със завидна лекота. Тя е онази стил-икона, една съвременна Мария – Антоанета, муза на дизайнерите много преди самата тя да скочи в бранша. Тя е Уляна Сергеенко.

Родена в Казахстан по време на Съветския режим, тя израства в скромно семейство, което след разпадането на СССР, се мести в Санкт Петербург. Растейки, получава уменията си по шев и кройка в домашна среда, развива интереса си към неконвенционалните дизайни и черпи вдъхновение от литературата. Учи филология в града, а следвайки фотографския си нюх, той я отвежда до идеята за моден блог (Ulyana’s Diary) – нещо доста екзотично на фона на руското ежедневие. Част е от новата вълна руски модни икони - „Руския пакт“ – заедно с Вика Газинская, Мирослава Дума, Наталия Водянова и Елена Перминова.

Влиза в модните среди първо като купувач на луксозни стоки, след като сключва брак с мулти-милионера Данил Качатуров. След прекараното време в работа по блога и снимки на стрийт-стайл, тя има развит собствен вкус. Става редовен посетител в бутиците на Jean Paul Gaultier, Chanel, Valentino и Givenchy, а любимият ѝ дизайнер е Джон Галиано. Признава, че обожава винтидж магазините, откъдето притежава много стойностни находки. Нейният царствен стил бързо е забелязан от първите редици на модните дефилета – пищните поли, бижута и палта са нейна запазена марка. Нейните предпочитания в избора на дрехи са меланж от ретро стила на „бабушката“, поднесен с фин, женствен маниер и неподправена елегантност. Бидейки муза на дизайнерите и давайки съвети, тя решава да вложи знания и умения в изграждането на собствена линия. През 2011 първата ѝ колекция е факт и е представена в Париж.

Ако Бриджит Бардо беше руска актриса от „Мосфилм“ по време на Съюза, тя би носила дрехите на Сергеенко. Колекциите ѝ носят 50-тарския съветски дух, претворен в полза на фаталната, силна и секси жена. Силуетите са драматични и преувеличени, неразривно свързани с руския фолклор. Дясна ръка на Уляна в бизнеса е Фрол Буримский. Кутюрните творения на бранда са ценени, а сред клиентите ѝ се нареждат имена като Ким Кардашян, Дита фон Тийз, Лейди Гага и Бионсе, която включва нейна дреха във видеото си „Haunted“. И въпреки че много хора виждат в елита само супер-шопинг социални дилетанти, Уляна е известна с нетърпимостта си към безсмислици и държи на добрата етика в работата. Водянова я определя като здраво работещ човек, който ненавижда безделието.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.