Следва

Обичта на известните: Иванка Тръмп и Джаред

Men’s Exhibit: Paris Fashion Week Men’s

Вече се в Париж, където до вчера модните дефилета бяха пълни с изумителни модели, тъй като с пълна сила се движеше Седмицата на модата за Есен/Зима 2017...

All fashion преди 7 години

Вече се в Париж, където до вчера модните дефилета бяха пълни с изумителни модели, тъй като с пълна сила се движеше Седмицата на модата за Есен/Зима 2017. Вече надникнахме в Лондон ТУК и Милано ТУК, а сега е време да обърнем внимание на френските изненади, защото те определено не липсваха!

Влюбените сме в костюмарския стрийт стайл на Dior Homme или пък в дръзкия и много цветен поглед на Haider Ackermann. Няма да пропуснем и райската колаборация между Louis Vuitton и Supreme, нито пък тийн вдъхновението, което властваше в колекциите на лейбълите като The Etudes, Lanvin и китайския бранд Sankuanz.

Ще въздишаме и по приказката с азиатски привкус на Balmain и модните тотеми на Givenchy!

Dior Homme










Крис Ван Аш тотално разби рамките с колекцията, която ни показа! "Хората не спират да обсъждат как младите мъже отказват да носят костюми и шивашки изделия. Но може би това се дължи на неправилното адаптиране на тези фешън елементи! Концентрирах се точно върху това!", казва той. И донякъде е прав, защото последните пъти, в които готини млади мъже носеха костюми и шивашки изделия всъщност е в края на 70-те и началото на 80-те години по време на New Wave и Jean Paul Gaultier - тогава, когато се раждаха новите модни списания за стил или готиното музикално видео за MTV. Аш е от Белгия - нещо, което му помага, тъй като там идеята за стилът на субкултурите и принципите на underground–а са топ тенденции. Нарича колекцията си HarDior, в която ни показа как различните поколения все още могат да носят костюми и шивашки изделия, и въпреки това да са скандално модерни.

Haider Ackermann














Провело се почти изцяло в затъмнение модното дефиле на Haider Ackermann показа старите трикове на главния си дизайнер. Карирани ризи, тесни кожени панталони, дръзки цветове, кадифе и няколко женски модела, които взеха дъха на модните критици.

Louis Vuitton


















Какво би могло да свързва Louis Vuitton, най-уважаваната френска модна къща, с Supreme, скейтър марката известна със смелите си своята спортни дрехи? Както се оказа – ДОСТА! Директорът на мъжката дивизия на LV Ким Джоунс издаде, че колаборацията между модната къща и Supreme се е готвила цяла година, а създателят на скетър бранда Джеймс му е същински идол. "Колекцията е вдъхновена от нюйорските артисти от 70-те, 80-те и 90-те! Хора като Кийт Харинг, Жан-Мишел Баския, Анди Уархол, Джулиан Шнабел и други", издаде Джоунс. "Това беше времето, когато всички от всякъде излизаха и се миксираха по клубовете", допълва още той, а в колекцията виждаме същински микс от high fashion и стрийт допълнения като: скейтбордове, бандани, ръкавици, къси спортни гащета и екипи.


The Etudes

Големите слогани също бяха на почит на Paris Fashion Week Men's AW17, като очевидно тази тенденция ще властва и идната есен!
 

Balmain
















Самият творчески директор на марката Оливър Рустинг даде най-точното определение на колекцията: "това е химн на музиката среща модата". Щедри металически акценти, много мъниста, златни орнаменти, феникс птици, котки, китайски привкус и какво ли още не. Дамски модели също не липсваха - цветни, дръзки и много асиметрични. Тази колекция по богатост и лудост напомняше едновременно на Кание Уест и крал Хенри VIII.

Givenchy


















Последно, но не на последно място, въздишаме по творенията на Рикардо Тиши за Givenchy. Колекцията е вдъхновена от звездите, райетата, тотемите и най-невероятните снимки на викторианските жени на Запада или поне така твърди самият креативен директор. В модното дефиле на марката видяхме женски фигури в лицето на Джоан Смолс, Кендал Дженър и Бела Хадид, а мъжките дизайни бяха насочени предимно към костюма. Разбира се, Тиши не пропусна да вкара и щипка стрийт стайл, като обаче вместо на популярните широки рамена, креативният директор заложи на слоевете и туника формите! Принтовете също доминираха при Givenchy - от тотемическата образност до японските маски Кабуки.

More All fashion