Следва

Dare U: С расти!

Използваме ли сухия шампоан правилно?

Попитайте група жени, кой е продуктът за красота, без който не могат и със сигурност поне една от тях ще каже сух шампоан...

Hair преди 7 години

Попитайте група жени, кой е продуктът за красота, без който не могат и със сигурност поне една от тях ще каже сух шампоан.

Пестящ от времето и удължаващ трайността на прическата с поне още един ден, сухият шампоан безспорно е съвременен спасител за косата ни - но наистина ли извличаме максимума от него?

Джордж Нортууд - фризьор на знаменитости като Алекса Чънг и Алисия Викандер, казва, че тайната на свежата коса е омазняването да се третира, още преди да е на лице. Да, съвсем не се шегуваме, всъщност трябва да използваме сухия шампоан веднага след като сме изсушили косата си.

"Използвам сух шампоан върху клиентите си като профилактика, не като лечение", казва той. "Особено при по-фина коса, която се омазнява по-бързо, няколко впръсквания върху току-що измита и изсушена коса придават обем и й помагат да издържи по-дълго време между измиванията."

Преди да започнем, подбирането на правилния продукт е от съществено значение. Ако имаме тъмна коса, е хубаво да изберем някой с невидима формула като тези на любимците ни отвъд граница Redken Pillow Proof Blow Dry Two Day Extender или Living Proof Healthy Hair Dry Shampoo за да избегнем белите остатъци в корените. За блондинките брашнената формула спомага за покриването на тъмните корени - Oatmilk Gentle Dry Shampoo на Klorane пък е един от най-добрите за всякакви цели.



"Използвайте сухия шампоан, както използвате спрея за обем. Държте дюзата на разстояние от около осем см от косата и не задържайте върху едно и също място за твърде дълго." пояснява Нортууд. "След това най-важното нещо е абсорбирането на продукта. Точно сега косата ви вероятно прилича на заскрежена коледна елха, но само трябва да втъркате продукта в скалпа и всичко ще е наред. След като сте напръскали равномерно сухия шампоан, масажирайте го в скалпа като правите с шампоана под душа. Най-важното нещо, когато времето ни притиска е да се съсредоточим върху зоните, които са най-мазни, което означава T-зоната", казва Нортууд.



Да, точно като с кожата, където Т-зоната на челото, носа и брадичката е проблемна област за тези с мазна кожа, най-мазната част на косата е също T-образна - предната част на главата и пътя на косата.

"Не се изкушавайте да си връзвате косата. Сухия шампоан по принцип й придава вид сякаш току-що сте станали от леглото, леко рошави, но ако комбинирате това със смачкано кокче определено не е добре - просто изглежда немърливо ", казва Нортууд. "Вместо това я оставете пусната и разрошена и дръжте наблизо малка бутилка сух шампоан през целия ден."

More Hair