Следва

Какво трябва да знаем, преди да станем вегани?

Love to quote: 16 зареждащи цитата за по-богата седмица от Илон Мъск

Изкуствен интелект, роботи, машини, свръхмощни компютри, техника, безкрайни математически уравнения и много цифри...

Celebrities преди 7 години

Изкуствен интелект, роботи, машини, свръхмощни компютри, техника, безкрайни математически уравнения и много цифри - това е основното, за което можем да разговаряме, ако имаме възможността да изпием едно сутрешно кафе с Илон Мъск.

Кой е той? Канадско-американски инженер, изобретател, бизнес магнат, инвеститор и не на последно място - милиардер. На него дължим доста неща, които използваме в компютърното си ежедневие, като PayPal, например. Освен това, без да му мигне хитрото око на Мъск, той сериозно обмисля да ни прати на Марс, защото има план за колонизирането на червената планета, което не би станало без жертви, разбира се, но за щастливците, както казва той, плановете са му още по-големи. Е, както се казва, колкото има дни, пред нас са, ще видим.

Името на този свръхумен чаровник свързваме и с американската автомобилна компания Tesla Motors, произвеждаща електромобили, за чийто последен Model 3 Мъск, пък май и ние лекичко вярваме, че ще промени света.

Въобще намеренията и амбициите му са доста мащабни, дръзки и футуристични, бихме казали, но той определено няма да спре да инвестира в тях, защото това е мисия, мисията на живота му.

А как трябва да мисли един такъв предприемач, чиято сила, енергия и въображение изглеждат неизчерпаеми, разбираме от цитатите по-долу, дишаме с пълни гърди за да се гмурне вдъхновението още по-дълбоко и, ако не да променим света, то поне да вършим своите си дела със същата страст и ентусиазъм, както той.

"Провалът е вариант. Ако нещата не се провалят, не си достатъчно иновативен."

"Всички са твърде негативно настроени към поемането на рискове и гледат да оптимизират спасяването на собствените си задници.”

"Стигнах до заключението, че ние трябва да се стремим да увеличим размерите на човешкото познание, ако искаме по-добре да разберем какъв въпрос да зададем. Наистина, единственото нещо, което има смисъл е, да се стремим към по-голямо колективно просветление."

За любимата му книга, "Пътеводител на галактическия стопаджия": "Научи ме, че най-трудното нещо е да измислиш въпроса, който трябва да зададеш, но щом го направиш, останалото е наистина лесно."

"Работете като проститутки. Имам предвид, че трябва да работите около 80 до 100 часа седмично. Това подобрява възможностите за успех. Ако останалите хора работят по 40 часа седмично, а вие по 100, дори да правите едно и също нещо, ще постигнете за 4 месеца онова, което на него ще му отнеме година."

"Талантът е изключително важен. Като в спортен отбор: отборът, който има най-добрия играч, често печели, но също така е от значение как тези играчи играят заедно, както и стратегията, която следват."

"Когато Хенри Форд правеше евтини, надеждни коли, хората казваха 'Какво му е на коня?' Това беше огромен залог, който проработи."

„Стартирането на компания е като печенето на торта. Трябва да имате всички продукти в правилното съотношение.”

„Развиването на бизнес е също толкова свързано с иновациите, стремежа и решителността на хората, колкото и продуктът, който се предлага.”

„Мисля, че това е най-добрият съвет: непрекъснато мислете как бихте могли да направите света по-добър, и се съмнявайте в себе си.”

„Първата стъпка е да установите, че нещо е възможно. След това ще се появи и възможността.”

„Няма лошо да държите всички яйца в една кошница, стига да контролирате случващото се с тази кошница.”

„Напускайки PayPal си помислих: „Кои са другите проблеми, които най-силно биха засегнали бъдещето на човечеството?” Нито за миг не съм се питал, „Кой е най-добрият начин да направя пари?”

„Упорството е жизненоважно. Не бива да се предавате, ако не сте принудени да го сторите.”

„Трябва да сте силно мотивирани, за да накарате нещата да се случват. В противен случай просто си вгорчавате живота.”

„Ако се събудите сутринта и помислите, че светът ще бъде по-добър, денят е хубав. В противен случай не е.”

Кой беше виновникът за вдъхновението ни през изминалите две седмици, четем тук и тук>>

 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 13 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.