Следва

14 февруари

Истории от живота: Ивана Тръмп

Ивана Тръмп е единствената жена издържала новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп цели 15 години...

преди 7 години

Ивана Тръмп е единствената жена, издържала новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп цели 15 години. Тя е жената, която го пленява със славянската си красота и жената, която той никога няма да забрави!

За първата жена на Тръмп се знае малко, но достатъчно. Ивана не влиза редовно в таблоидите, но пък не се крие от светлините на прожекторите и води охолен живот.

Бизнесдамата е един от главните виновници холдингът Тръмп да работи като добре смазана машина и има пръст в повечето влиятелни сделки от ранния живот на Доналд.

След грандиозния развод с 45-ия Президент на САЩ, който тогава е просто едър предприемач, през 1991 година, Ивана прибира 20 милиона долара, семеен имот в Кънектикът на стойност 14 милиона долара, още един имот в Палм Бийч и годишна издържа от 350 хиляди долара. Днес богатството на ексмодела се изчислява на над 60 милиона долара.

Ивана Зелничкова, родена в Чехия, и Доналд Тръмп, тогава надарен, но първопрохождащ предприемач, се срещат в Ню Йорк. Тя е на 28 години,с един развод зад гърба си. Бивша олимпийска надежда по ски спортове на страната си, Ивана е в Голямата ябълка, за да преследва грандиозна кариера на модел. Факт е, че ефектната й външност  бързо омагьосва Доналд, защото чехкинята е и красива, и чаровна. Двамата вдигат пищна сватба на 7 април 1977 година и бързо стават едни от най-вървежните медийни лица в американския елит на 80-те години.

В щастливите си години, Доналд и чехкинята успяват да работят върху няколко силни проекта, част от които реконструкцията на хотел Grand Hyatt, строителството на Trump Taj Mahal Casino Resort в Атлантик Сити и легендарната Trump Tower на Пето авеню в Манхатън.

В края на 1990 година обаче започват проблемите в рая. Тръгват слухове за аферата на Доналд с Марла Мейпълс. След грандиозен скандал между Ивана и Марла на ски резорт в Аспен, съпругата на Тръмп официално подава документи за развод. Блондинката преживява трудно факта, че трябва да остави любовта на живота си, но и до ден днешен твърди, че гордостта й е по-важна.

Докато са женени, Ивана и Доналд се сдобиват с три деца: Доналд Джон Джуниър, Иванка Мари и Ерик Фредерик. След раздялата си двамата споделят попечителските права над наследниците си, които не страдат от липса на внимание от родителите. В момента 38-годишният Доналд Джуниър е вицепрезидент на организацията Тръмп, женен е за бившия модел Ванеса Хайдън, имат 5 деца.

Най-голямата дъщеря на Тръмп - 34-годишната Иванка, също е вицепрезидент на организацията на баща си, движи и собствен моден бранд. Бивш модел, подобно на майка си, тя е щастливо омъжена за Джаред Къшнър, вече съветник в Белия дом, с когото възпитават три деца.

32-годишният Ерик, подобно на брат си и сестра си, е вицепрезидент, женен е за ТВ-продуцента Лара Юнаска.

След Доналд, Ивана има още два неуспешни брака. През 1995 година се жени за Рикардо Мазучели, но законните им отношения траят едва 2 години. През април 2008 година пък казва заветното "Да" след шестгодишна връзка, на значително по-младия от нея Росано Рубиконди. Двойката вдига сватба с близо 400 гости, чийто хост е самият Доналд Тръмп, но през декември същата година обявяват раздялата си.

Ивана и последният й съпруг обаче продължават да поддържат отношения и често папараци ги засичат по плажовете на Сен Тропе, където в центъра на елитния курорт Ивана има къща и всяка година на 20-ти февруари празнува с пищно парти рождения си ден.

И до ден днешен Ивана и Доналд, които прекарват 15 години заедно, са близки приятели, а красивата чехкиня постоянно го съветва. Преди време госпожа Тръмп разкри, че бившият й съпруг е имал намерение да се кандидатира за президент много отдавна.

"Около пет години преди развода ни, Рейгън или някой друг му донесе писмо, в което пишеше "Трябва да се кандидатираш за президент". Така че той сериозно го обмисляше, но след това се разделихме, а след това и целия скандал с аферата му - по това време всички американци обичаха мен и мразеха него", казва 67-годишната Ивана.

Първата съпруга на Доналд не крие факта, че никак не харесва новата Първа дама - Мелания Тръмп. Ивана неведнъж е казвала, че "наследничката" й "не може да говори, не може да държи речи, не придружава Доналд по важни събития и сякаш не иска да бъде включена в подобно нещо (б.а.:политическата кампания на Тръмп).

Въпреки че няма официални фотоси на бизнесдамата от деня на встъпване в длъжност на Доналд, тя е била там. Папараци заснеха Ивана да напуска дома си в Ню Йорк в четвъртък, за да замине за Вашингтон и да уважи най-важното събитие в живота на бащата на децата й.

More