Следва

Изненада! Скарлет Йохансон се раздели със съпруга си

Какво (не) знаем за Иванка Тръмп?

Наричат я истинската Първа дама, любимата щерка, изгряващата звезда на семейство Тръмп...

Други преди 7 години

Наричат я истинската Първа дама, любимата щерка, изгряващата звезда на семейство Тръмп.

35-годишната Иванка може би е на път да стане една от най-влиятелните жени в политиката! Докато законите попречиха на красавицата да се присъедини официално към президентския кабинет на баща й, то запознати твърдят, че Иванка "неофициално ще бъде най-близкият съветник на Доналд" - пост, който вече съвсем формално заема съпругът й Джаред Къшнър.

В началото на този месец, малко преди встъпването в длъжност на Доналд като 45-ти президент на САЩ, дъщеря му се оттегли от управлението и оперативните роли в организацията Тръмп и се отказа от едноименната си модна марка, в очевиден опит да се съобрази с етичните закони.

Но мнозина смятат, че Иванка се е решила на този ход, за да може най-целенасочено да се концентрира в новата си политическа роля.

Ясна, спокойна и фокусирана, 35-годишната красавица е точно обратното на баща си! Какво друго знаем за Иванка Тръмп?

Изключително възпитание
Иванка е родена в Ню Йорк през 1981 г. и е единствената дъщеря от първия брак на Доналд Тръмп за чешката красавица, екс спортистка и модел, Ивана. Тя прекарва ранните си години сред елита на Манхатън, образовайки се първо в школата Chaplin, сред които възпитаници е и Джаки Кенеди, а след това се мести в Choate Rosemary Hall в Кънектикът, където пък е учил Джон Кенеди. Способността на Иванка с лека ръка да овладява всякакви социални кръгове още от ранно детство, й дава самоувереност, каквато баща й Доналд и до ден днешен не притежава.

Like father, unlike daughter
В семейния бизнес на клана Тръмп, Доналд дава на дъщеря си сериозни правомощия - такива, каквито досега нямат нито една от съпругите му или пък другите му наследници. Иванка борави с едни от най-важните сделки на организацията Тръмп и заедно с братята си Доналд Джуниър и Ерик доста сдържано се справя с всякакви ангажименти. За разлика от войнственото поведение на баща си, блондинката поддържа доста добър и умерен медиен профил.

Истинската Първа
По време на предизборната кампания на новоизбрания президент мнозина нарекоха Иванка "Истинската Първа дама". 35-годишната бизнесдама редовно присъстваше на важни събития заедно с баща си и изнасяше речи, с които да разпространява политическата му гледна точка. "Явно на хората, отговорни за кампанията на Тръмп, им е по-удобно да използват дъщерята на кандидата за популяризиране на посланието му, отколкото неговата съпруга", гърмяха медиите, разочаровани от липсващата Мелания.

Смяна на религията
Иванка е родена и отгледана като презвитерянка, но решава да смени религията си с юдаизма. Това се случва през 2009 година, за да могат с любимия й Джаред най-сетне да си кажат заветното "Да". Младата госпожа Тръмп рядко обсъжда публично религиозните си виждания, защото твърди, че това е "нещо много лично". Въпреки това в интервю миналата година тя издаде, че семейство й стриктно спазва правилата на еврейската религия. "Ядем кашер, а по време на Шабат изключваме дори и мобилните си телефони, за да може да имаме пълноценно време като семейство", искрена е Иванка.

Издаден автор
Всъщност, освен грандиозните сделки, с които се занимава покрай семейния бизнес и модния си бранд, Иванка е и автор на цели две книги. Първата, самопомощ за работещите жени, издава през 2009 година, а втората, за законите на успеха, тази година. Критиците обаче не приемат литературните творения на щерката на Тръмп много добре, тъй като според тях е безумно жена, родена със сребърна лъжица в устата, да предлага съвети на хора, похапващи на бюрото си с пластмасови прибори.

Трудно детство
Не, не си мислете, че Тръмп е страдала от внимание, заради развода на родителите. Даже напротив! 35-годишната блондинка, обаче, е имала трудно детство, тъй като постоянно е била обект на медиите, както и жертва на злобни и несъобразителни коментари. "Да израснеш в такава среда може да е много пагубно. Но нещата, които чета за семейството ми, не ми влияят толкова, защото аз знам кой е бащата ми, а хората, които го плюят, не го познават", споделя още тя.

Без място в администрацията
Неведнъж Доналд нахално пофлиртува с твърдението, че Иванка може официално да се впише в президентския му кабинет, но тя категорично отказа.  Предтекстът: „Приемам лично част от проблемите, но нямам никакво желание да подхождам към тях и по административен начин. Ще бъда дъщеря, но нямам намерение да заемам официален пост в Овалния офис", каза наскоро наследницата на новия президент на САЩ.

Въпреки това Вашингтон е новият й дом
Иванка няма да е част от кабинета на баща си, за разлика от съпруга си Джаред, който вече се закле във вярна служба и на Тръмп, и на народа. Именно поради тази причина семейството им трябваше да се премести в новия си дом във Вашингтон. А и дъщерята на Доналд обясни, че посредством новото си местожителство ще може да се включва в повече кампании, които засягат проблемите и правата на жените, защото е по-близо до истинския политически живот.

Звездни съседи
Оказва се, че новият дом на Иванка и Джаред, който те купиха за скромните 6 милиона долара, е в близост до имението на бившия президент на САЩ Барак Обама. Така току-що детронираните от Белия дом и щерката на новия американски лидер ще са съседи през идните няколко години. Пък и луксозният квартал е бъкан с какви ли не политически лица, като посланици, хора от Сената и други.

Иванка Президент?
Влиятелните щатски медии твърдят, че Иванка е повече от Първа дъщеря и дори повече от Първа дама, защото подкрепя политическото послание на баща си така, както не го прави никой друг! Именно и заради това те предвиждат сериозно влияние на 35-годишната начетена дама в политическия живот на Америка, а защо не и последвала кандидатура за президент идните години!?

  

More Други