Следва

Планираме отрано! ТОП ДЕСТИНАЦИИТЕ за 2017: Африка (Част 2)

GO natural! 5 ПРИРОДНИ антибиотика, за които не ви трябва рецепта

За да се отървем от инфекциите по естествен път, без да разрушаваме храносмилателната си система, можем да се възползваме от това, което майката природа ни е дала...

Health преди 7 години

Днес антибиотиците са се превърнали в едни от най-предписваните медицински изделия. В резултат на това, ние, хората, разрушаваме своята храносмилателна система и по ирония на съдбата сме понижили многократно своята естествена имунна защита към всякакъв вид инфекции за в бъдеще.

За да се отървем от инфекциите по естествен път, без да разрушаваме храносмилателната си система, можем да се възползваме от това, което майката природа ни е дала – тези 5 МОЩНИ НАТУРАЛНИ антибиотика!

1. ЧЕСЪН


Не е случайно, че заема първото място. Той наистина е много мощен и се използва като натурално лекарство от много различни култури по целия свят от хиляди години. Дори е използван през 16-17 век за предотвратяване на зарази, като чумата, например.

Чесънът притежава ефикасни антибиотични, противовирусни и противогъбични свойства и е в състояние да помогне да се защитим и да улесним отстраняването на бактериите и вирусите.

Това така ароматно растение е богато и на натурални антиоксиданти, които унищожават свободните радикали, което също е в подкрепа на поддържането на силна имунна система.

Активният елемент алицин, който се съдържа в чесъна, е ключовият компонент, който отблъсква и убива вредните бактерии. Смачкайте го, за да активирате тези съединения и го консумирайте в суров вид, в топла гореща напитка или в ястие след лека термична обработка.

2. ЕХИНАЦЕЯ


Използвана е за лечението на широк спектър от инфекции от стотици години насам. Традиционно се използва за лечението на дифтерия, при открити рани, отравяне на кръвта и други свързани бактериални заболявания.

Днес тази толкова мощна билка се използва предимно за лечение на настинки и грип поради способността си да унищожава най-опасните форми на бактерии като Стафилококус ауреус.

3. МАСЛО ОТ РИГАН


Много ценно е в грижата срещу патогенните бактерии и микроорганизми, без да нарушава полезните бактерии. Също така притежава антивирусно и противогъбично въздействие, което го прави изключително мощен природен антибиотик, което го прави силен конкурент на фармацевтичните медикаменти.

Ключовата антимикробна съставка е карвакрол. За да е достатъчно ефективно, маслото от риган трябва да съдържа минимум 70% карвакрол в състава си.

4. КОЛОИДНО СРЕБРО

Познато е като ефективен природен антибиотик от векове. В началото на XX век Алфред Сърл, основател на фармацевтичната компания Сърл, открива, че този природен дар е способен да унищожи повечето смъртоносни патогенни микроорганизми. Сърл забелязва удивителни резултати при използването на колоидно сребро. Основното предимство е в това, че бързо унищожава микробите, без токсично въздействие върху пациента.

Скорошни проучвания показват, че това природно анти-микробно средство е способно да унищожи дори резистентни на антибиотици микроби като птичи грип и тежък остър респираторен синдром.

5. МЕД ОТ МАНУКА


И на последно място идва най-сладкият и най-вкусен натурален антибиотик – мед от манука! Прилаган локално, той е способен да се справи с много от познатите патогени, включително Метицилин-резистентен стафилококус ауреус и бактерии, които се хранят с плът. Атакуваната бактерия не изгражда резистентност към меда от манука, което би го направило неефективен.

И въпреки че това не е най-изчерпателният списък с натурални лечебни средства, е едно чудесно начало за прилагане на природна медицина. И най-хубавото е че дори не се налага да посещаваме аптеката!

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.