Следва

Печена паста Ригатони с италианска наденица

Планираме отрано! ТОП ДЕСТИНАЦИИТЕ за 2017: Африка (Част 2)

Погледнете през прозореца. Какво виждате? Нека отгатнем - вероятно поредният мрачен ден, а може би отново вали сняг и минувачите се борят със снежинките...

All About Life преди 7 години

Погледнете през прозореца. Какво виждате? Нека отгатнем - вероятно поредният мрачен ден, а може би отново вали сняг и минувачите се борят със снежинките, които смущават всичките им сетива и едновременно с това се опитват да съхранят живота и здравето си, пазейки се от непрестанно минаващите автомобили и едва крепейки се по заледените тротоари… Никак не се изненадваме! Такова е ежедневието ни, откакто падна един от най-обилните снеговалежи в началото на годината и не иска да се разтопи вече поне 3 седмици. Също така сигурно държите в ръка поредната чаша горещо кафе или чай, с надеждата да се стоплите или поне ръцете си…

Е, сега няма да е трудно да ви убедим, че е време да помислите за следващата вълнуваща дестинация, която да завладеете през новата година! Въпреки снежния януари и фактът, че до поредната заплата остава поне 1 седмица, то сега е най-подходящият момент да започнем да заделяме и да възобновим плановете си за няколко незабравими уикенд-приключения, а защо не и за лятната почивка?

Някои от британските ТОП holiday експерти дават своите откровени съвети за това кои са най-добрите места, които задължително трябва да обмислим да посетим през 2017 година. 

АФРИКА

Дестинация: Кейптаун, Южна Африка

Защо да посетим през 2017-та?
Този африкански град е с глобална перспектива. Могат да се похвалят най-вече със своето местно кулинарно изкуство, полета с грозде за производство на вино във всяка посока, където ви виждат очите и магазини, които продават плодове от плодородните терени около крайбрежния южноафрикански град. А да не говорим за изкусните ресторанти, печелещи световно признание.

Сцената за изкуство и дизайн също ще получи завиден тласък през септември тази година с откриването на Музея за съвременно изкуство Зейц – най-големият музей за съвременно африканско изкуство и постиндустриално чудо на архитектурата, тъй като се помещава в стовековни зърнени силози.

Най-доброто време за посещение
За да сте сигурни, че ще хванете слънчево време, посетете този космополитен африкански град през март или октомври и ноември.

Топ културни забележителности
Обиколете дизайнерските магазини, галерии и кафенета.

Дестинация: Мадагаскар

Защо да посетим през 2017-та?
Определено това е мястото, ако търсите плажна дестинация с девствени бели пясъчни плажове, забележително морско био разнообразие и достатъчно дива природа.

На частния остров Нойзи Анкао /Nosy Ankao/, намиращ се в североизточната част на Мадагаскар, е разположена местността Миавана /Miavana/, открита през декември 2016г. от същия екип, който проектира и изгради и Северния остров на Сейшелите, където херцогът и херцогинята на Кеймбридж прекараха медения си месец през 2011г. Състои се от 14 самостоятелни супер луксозни вили.

Тук може да се поглезите с разходки с хеликоптер, да наблюдавате преминаващите китове и преходите на стадо лемури – всичко това е част от пътеписа, който може да изживеете на частния остров. В района се срещат четири различни вида костенурки и фантастичен риф, който обикаля архипелага и предлага всички условия за fly fishing, гмуркане и дълбоководен риболов.

Най-доброто време за посещение
Обикновено от април до средата на декември – тогава северната част на Мадагаскар е гореща и влажна, на изток е още по-влажно, а на юг е сухо.

Топ места в околността
Nosy Be заради плажовете, величественото Avenue of the Boababs на час път от Морондава и каменната гора Tsingy.

Дестинация: Намибия

Защо да посетим през 2017-та?
Известна със своите пустинни пейзажи и национални паркове, гъмжащи от див живот – включително лъвове и леопарди - тези така грациозни, но неуловими животни! Има толкова много какво да се прави тук! Освен това е напълно достъпно с изградени пътища, за да си изкарате едно незабравимо африканско road trip приключение.

Топ места в околността
Предприемете панорамен полет над югоизточната африканска страна, която къпе бреговете си в Южния атлантически океан. Гледката включва изоставени корабокруширали кораби, наполовина погълнати от пясъка… Също така може да се изкачите на най-високата в света пясъчна дюна по изгрев слънце, за да се полюбувате на панорамната гледка към най-старата пустиня на планетата Земя!

Най-доброто време за посещение
Тук времето е благоприятно целогодишно, но април и май са най-добрите месеци. Сухият период е от юни до октомври.

Дестинация: Маракеш

Защо да посетим през 2017-та?
Вечно пренаселен, но тази година има още една причина да се присъедините към модната тълпа туристи. През есента се открива нов музей, посветен на френския fashion гигант Yves Saint Laurent, където ще бъдат демонстрирани хиляди скици на великия дизайнер. Намира до красивата градина Jardin Majorelle – една от най-посещаваните забележителности в Маракеш. От 1980 г. екзотичната градина е собственост на Ив Сен Лоран и след смъртта му през 2008 г. прахът му е разпръснат в красивата Jardin Majorelle.


Градината Jardin Majorelle

Най-доброто време за посещение
Избягвайте да годите в Маракеш през летните месеци (от края на юни до септември) – тогава става мнооого горещо!

Какво да не пропускате да видите?
Централният площад Djemaa el Fna, джамията Кутубия и занаятчиите, които продават своите творения. Ако търсите повече адреналин и искате да включите повече активности в почивката си, насочете се към Атласките планини за планинско колоездене или планински преход.

Не пропускайте да разгледате и предложенията ни в първата част от поредицата ТОП ДЕСТИНАЦИИТЕ за 2017-та!

More All About Life