Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 30.01 - 05.02

Печена паста Ригатони с италианска наденица

Печена паста Ригатони с италианска наденица

Food преди 7 години

Как се разбира, че едно ястие е наистина вкусно? Когато всички на масата казват само „Ммммм…” и дори не си правят труда да обелят и дума, докато не си изядат всичко в чиниите. Е, тази паста е толкова вкусна и ароматна, че ще ви остави без думи!

Все пак италианците освен ‘царе’ на пицата, са ‘царе’ и на пастата! А ако искате да я направите в безмесен вариант, просто пропуснете наденицата.

Съставките:
450 гр. италианска наденица
500 гр. паста Ригатони
1 малка глава лук, нарязан на ситно
3 скилидки наситнен чесън
1 малък буркан консервирани цели домати (белени)
500 гр. доматен сос
2 с.л. доматена паста
2 с.л кафява захар
¼ ч.л. сол
¼ ч.л. черен пипер
1 малка консерва наситнени домати с босилек и риган
½ ч.ч. нарязани на ситно пресни листа от босилек
2 ч.ч. настъргана моцарела (за пица)
¼ ч.ч. настърган пармезан
Нарязани на ситно пресен магданоз и босилек (за гарниране)

Техниката:
Загрейте голям тиган на средна температура и сложете да задушите лука и наденицата, докато наденицата стане златиста. Добавете и наситнения чесън за около 30 секунди, докато си пусне аромата. Излейте отделилата се мазнина.

След това добавете консервираните домати в тигана и доматения сос, доматената паста, захарта, солта и пипера. Разбъркайте добре. Оставете соса да заври и намалете температурата. Покрийте тигана с капак и оставете да се задуши за 15-20 минути, докато месото омекне. Тогава добавете и наситнените домати и пресния босилек.

Загрейте фурната на 190° и намажете с мазнина правоъгълна тавичка.

Докато сосът се готви, пригответе пастата, като следвате указанията на опаковката. Когато е готова, отцедете водата и я върнете в тенджерата. Добавете 2 чаени чаши от доматения сос към пастата и разбъркайте добре.

Изсипете половината паста в тавата и отгоре изсипете половината от останалия доматен сос. Поръсете с половината моцарела и пармезан и повторете процедурата с оставащите съставки. Накрая може да добавите още моцарела или кашкавал по желание, но имайте предвид, че ястието ще стане още по-калорично.

Печете около 20-25 минути, докато хване лека златиста коричка. Оставете го да се охлади за 10 минути, поръсете с пресен наситнен магданоз и босилек и сервирайте.

More Food