Следва

Ето я новата Мис Вселена: Ирис от Франция

След четвърт век начело на британския Vogue, Александра Шулман се оттегля

Александра Шулман - видният главен редактор на британския Vogue, обяви, че се оттегля...

All fashion преди 7 години

Александра Шулман - видният главен редактор на британския Vogue, обяви, че се оттегля след четвърт век начело на модното списание.

Шулман зае своята водеща роля през 1992г. и това я прави най-дълго служещия редактор в международната история на fashion гиганта. Британското издание отбеляза своята 100-годишнина миналата година.

Официално Шулман напуска редакцията през юни тази година. Преди това тя е работила за Over-21 Magazine, Tatler и Sunday Telegraph, а към екипа на британския Vogue се присъединява през далечната 1988г.

„Алекс е най-дълго служещият и най-успешен редактор в 100-годишната ни история”, хвали се Николас Колридж - изпълнителният директор на Condé Nast Britain, който също се оттегля през месец август тази година. „Невъзможно е да се опише с прости думи приноса, който донесе за Vogue и за британската fashion индустрия като цяло.”

Тя твърди, че след всичките тези години трудно се е решила на тази важна крачка, но същевременно е крайно развълнувана за това, което ѝ предстои оттук нататък.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.