Следва

Ето я новата Мис Вселена: Ирис от Франция

След четвърт век начело на британския Vogue, Александра Шулман се оттегля

Александра Шулман - видният главен редактор на британския Vogue, обяви, че се оттегля...

All fashion преди 7 години

Александра Шулман - видният главен редактор на британския Vogue, обяви, че се оттегля след четвърт век начело на модното списание.

Шулман зае своята водеща роля през 1992г. и това я прави най-дълго служещия редактор в международната история на fashion гиганта. Британското издание отбеляза своята 100-годишнина миналата година.

Официално Шулман напуска редакцията през юни тази година. Преди това тя е работила за Over-21 Magazine, Tatler и Sunday Telegraph, а към екипа на британския Vogue се присъединява през далечната 1988г.

„Алекс е най-дълго служещият и най-успешен редактор в 100-годишната ни история”, хвали се Николас Колридж - изпълнителният директор на Condé Nast Britain, който също се оттегля през месец август тази година. „Невъзможно е да се опише с прости думи приноса, който донесе за Vogue и за британската fashion индустрия като цяло.”

Тя твърди, че след всичките тези години трудно се е решила на тази важна крачка, но същевременно е крайно развълнувана за това, което ѝ предстои оттук нататък.

More All fashion