Следва

Test drive: #creamlipstain от Sephora

Микроблейдинг VS. Косопад

Загубата на коса е често срещан проблем и при жените и при мъжете, а третирането му с добавки и всякакви ампули и лосиони може да отнеме доста време...

Hair преди 7 години

След като в средата на миналата година научихме и споделихме с вас за МИКРОБЛЕЙДИНГА - един от най-съвременните методи за постигане на перфектни вежди, сега научаваме, че освен за веждите, този нов метод се прилага успешно и при косопад. Посредством инструмента с микро-игли се постига ефект на пигментиране, чрез който се прикриват участъците с по-изявен косопад.

Загубата на коса е често срещан проблем и при жените и при мъжете, а третирането му с добавки и всякакви ампули и лосиони може да отнеме доста време, а и крайната равносметка е че излиза доста скъпо. Затова scalp microblading се смята за най-ефективната алтернатива на всички изброени методи срещу загубата на коса. Разбира се, напълно наясно сме, че няма нищо по-хубаво от това да имаш здрава, гъста, истинска коса, но не всеки може да се похвали с такава. А понякога хората, преживели по-сериозен косопад и неспособни да възстановят истинската си коса, са толкова отчаяни, че може да се стигне и до по-сериозни проблеми, включително на психична основа.

„Микроблейдингът буквално имитира снопове коса и по-специално по линията на растеж на косата или на местата, където косата е изтъняла.”, обяснява Рамон Падила – творчески директор и основател на салон EverTrue Microblading в Ню Йорк. „При повечето жени методът е най-ефективен на слепоочията, на местата, където косата е започнала да оредява или цялата линия на косата – от ухо до ухо.”

При различните жени загубата на коса варира значително, а още повече се различава от косопада при мъжете. Според Падила методът се отразява най-добре при хора, които имат участъци с изтъняване на косата и най-вече по линията на растеж на косата. Не толкова добър ефект се наблюдава в областите с цялостна липса на коса. Там, където има някаква, дори изтъняла коса, се постига по-естествена визия.

Процесът е същият като микроблейдингът при веждите, с изключение на техниката по поставяне на пигмента. При работата върху скалпа, поставянето на пигментните линии не е толкова прецизно, както при веждите, но крайният резултат е по-естествена визия. Възможно е и да се уеднакви цвета на пигмента с естествения цвят на клиента (освен ако той е сив или бял) и това го прави подходящ метод за повечето клиенти.

Що се отнася до поддръжката, мислете за микроблейдинга като за боядисване. Плуването, излагането на слънце и сушенето със сешоар може да доведат до избледняване на пигмента. „Резултатът може да се задържи за период от 18 месеца” - казва Рамон Падила – „Необходимостта от поддръжка при всеки е различна, тъй като скоростта на избледняване при различните хора варира. Клиентите ни се връщат на 6 до 9 месеца, за да се поддържа първоначалния ефект.”

More Hair