Следва

Освежаваща, зареждаща и усмихваща или емоцията на една пълна промяна

Кажете ЧАО на лошата енергия в дома!

“Ние всички се грижим за своите тела чрез диети, упражнения, грижа за кожата и косата, но защо не се погрижим и за енергийното си тяло?”...

Health преди 7 години

“Ние всички се грижим за своите тела чрез диети, упражнения, грижа за кожата и косата, но защо не се погрижим и за енергийното си тяло?”, това са думи на Колийн Маккан - привърженик на т.н. “духовна хигиена”. Колийн се занимава с енергийна практика и специализира в изчистването на енергията в дома и най-вече в дрешници, килери и пространства, пълни със стари и непотребни вещи, които най-вероятно ни влияят по един или друг начин, без дори да осъзнаваме.

Освен това, тя дълго време работи като моден стилист и това е една от причините да познава толкова добре тези пространства.

“На всеки свой клиент подарявах градински чай или Palo Santo /Свято дърво/ с всяка визитна картичка”, спомня си Колийн. Един от най-добрите методи за прочистване от лошата енергия е чрез горящ градински чай или чрез пръскане с екстракт от това растение.

През последните години градинският чай (или салвия, както е другото му популярно наименование) започва все по-масово да се използва в домакинствата като средство за холистично лечение. Но голяма част от хората, които го използват, не знаят какви са правилните методи за използването му.

“Ако се срещате с много хора и служебните ви ангажименти са свързани с постоянното взаимодействие с много и различни личности, чести ръкостискане, пътуване и т.н., тогава редовното използване на градински чай може да поддържа енергийното ви тяло добре балансирано.”, обяснява енергийният експерт. Тя съветва клиентите си да се фокусират върху местата в дома или офиса, които са най-натоварени - там, където се събират енергиите на различните хора.

Или най-просто казано: “Eat, sleep, workout and sage!”

КАК НАЙ-ЛЕСНО ДА ПРЕМАХНЕМ ЛОШАТА ЕНЕРГИЯ ОТ ДОМА И ОФИСА? ЕТО КАКВИ СА СЪВЕТИТЕ НА СПЕЦИАЛИСТА:

Историята на този метод: Горящият градински чай е един от най-старите и най-чисти методи за прочистване на човек, група от хора или помещение от лоши енергии. Практиката датира още от праисторически времена и е документирано, че се е използвала редовно от нашите предци по целия свят.

Какъв градински чай да купим?
Не използвайте същата салвия, като тази в кухнята. Нуждаете се от т.н. “California White Sage” или “White Sage Smudge Stick”, по-известен като бял градински чай. Трябва да е с високо качество, етично култивиран градински чай.

Какво казва науката?
Най-просто казано, растението почиства бактериите от въздуха. Учени са установили, че димът има способността да прочисти до 94% от бактериите във въздуха в дадено пространство и дезинфектира въздуха. При горенето си отделя отрицателни йони, които се свързват с позитивното настроение при хората. Латинската дума на растението се формулира от думата “лекувам”. Смята се също, че димът от салвия дава яснота, мъдрост и повишено духовно осъзнаване.

Преди да задимите, отворете врата или прозорец
Преди да запалите клонка градински чай, не забравяйте да отворите врата или прозорец в същото помещение, за да отворите път на нежеланата, лоша енергия. Също както в 8-ми клас правихме опити за химична реакция в училище - затварянето на съда с капак би накарало епроветката да се спука или да експлоадира или просто нищо да не се случи, заради липсата на кислород. С този пример се надяваме, че си обяснихте защо е важно да има отворена врата или прозорец.

Бъдете внимателни при паленето на градинския чай
Хванете вързопа възможно най-далеч от запаления край и го дръжте под ъгъл от 45°, докато го палите. Оставете да гори около 20 секунди и след това внимателно издухайте огъня - трябва да остане само жар в крайчетата. Тогава вече можете да започнете с прочистването на помещението. Ако вързопът е прекалено стегнат, то тогава има вероятност да не може да гори правилно, заради липсата на кислород между клонките - в такъв случай отпуснете леко връвта.

Ако не обичате да се занимавате с огън и дим, тогава каква е алтернативата?
“Спреят от градински чай е една чудесна алтернатива. Лесно се пренася, ако искате да я носите със себе си по време на път и освен това мирише страхотно. Обичам да нося такъв спрей, когато съм отседнала в хотел - само помислете колко много различни човешки енергии се задържат само в една хотелска стая! Бляк! Ако пък миризмата на градински чай не ви понася, може да използвате Свято дърво, сладка трева или смола.”, споделя своя личен опит Колийн Маккан.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.