Следва

Освежаваща, зареждаща и усмихваща или емоцията на една пълна промяна

Кажете ЧАО на лошата енергия в дома!

“Ние всички се грижим за своите тела чрез диети, упражнения, грижа за кожата и косата, но защо не се погрижим и за енергийното си тяло?”...

Health преди 7 години

“Ние всички се грижим за своите тела чрез диети, упражнения, грижа за кожата и косата, но защо не се погрижим и за енергийното си тяло?”, това са думи на Колийн Маккан - привърженик на т.н. “духовна хигиена”. Колийн се занимава с енергийна практика и специализира в изчистването на енергията в дома и най-вече в дрешници, килери и пространства, пълни със стари и непотребни вещи, които най-вероятно ни влияят по един или друг начин, без дори да осъзнаваме.

Освен това, тя дълго време работи като моден стилист и това е една от причините да познава толкова добре тези пространства.

“На всеки свой клиент подарявах градински чай или Palo Santo /Свято дърво/ с всяка визитна картичка”, спомня си Колийн. Един от най-добрите методи за прочистване от лошата енергия е чрез горящ градински чай или чрез пръскане с екстракт от това растение.

През последните години градинският чай (или салвия, както е другото му популярно наименование) започва все по-масово да се използва в домакинствата като средство за холистично лечение. Но голяма част от хората, които го използват, не знаят какви са правилните методи за използването му.

“Ако се срещате с много хора и служебните ви ангажименти са свързани с постоянното взаимодействие с много и различни личности, чести ръкостискане, пътуване и т.н., тогава редовното използване на градински чай може да поддържа енергийното ви тяло добре балансирано.”, обяснява енергийният експерт. Тя съветва клиентите си да се фокусират върху местата в дома или офиса, които са най-натоварени - там, където се събират енергиите на различните хора.

Или най-просто казано: “Eat, sleep, workout and sage!”

КАК НАЙ-ЛЕСНО ДА ПРЕМАХНЕМ ЛОШАТА ЕНЕРГИЯ ОТ ДОМА И ОФИСА? ЕТО КАКВИ СА СЪВЕТИТЕ НА СПЕЦИАЛИСТА:

Историята на този метод: Горящият градински чай е един от най-старите и най-чисти методи за прочистване на човек, група от хора или помещение от лоши енергии. Практиката датира още от праисторически времена и е документирано, че се е използвала редовно от нашите предци по целия свят.

Какъв градински чай да купим?
Не използвайте същата салвия, като тази в кухнята. Нуждаете се от т.н. “California White Sage” или “White Sage Smudge Stick”, по-известен като бял градински чай. Трябва да е с високо качество, етично култивиран градински чай.

Какво казва науката?
Най-просто казано, растението почиства бактериите от въздуха. Учени са установили, че димът има способността да прочисти до 94% от бактериите във въздуха в дадено пространство и дезинфектира въздуха. При горенето си отделя отрицателни йони, които се свързват с позитивното настроение при хората. Латинската дума на растението се формулира от думата “лекувам”. Смята се също, че димът от салвия дава яснота, мъдрост и повишено духовно осъзнаване.

Преди да задимите, отворете врата или прозорец
Преди да запалите клонка градински чай, не забравяйте да отворите врата или прозорец в същото помещение, за да отворите път на нежеланата, лоша енергия. Също както в 8-ми клас правихме опити за химична реакция в училище - затварянето на съда с капак би накарало епроветката да се спука или да експлоадира или просто нищо да не се случи, заради липсата на кислород. С този пример се надяваме, че си обяснихте защо е важно да има отворена врата или прозорец.

Бъдете внимателни при паленето на градинския чай
Хванете вързопа възможно най-далеч от запаления край и го дръжте под ъгъл от 45°, докато го палите. Оставете да гори около 20 секунди и след това внимателно издухайте огъня - трябва да остане само жар в крайчетата. Тогава вече можете да започнете с прочистването на помещението. Ако вързопът е прекалено стегнат, то тогава има вероятност да не може да гори правилно, заради липсата на кислород между клонките - в такъв случай отпуснете леко връвта.

Ако не обичате да се занимавате с огън и дим, тогава каква е алтернативата?
“Спреят от градински чай е една чудесна алтернатива. Лесно се пренася, ако искате да я носите със себе си по време на път и освен това мирише страхотно. Обичам да нося такъв спрей, когато съм отседнала в хотел - само помислете колко много различни човешки енергии се задържат само в една хотелска стая! Бляк! Ако пък миризмата на градински чай не ви понася, може да използвате Свято дърво, сладка трева или смола.”, споделя своя личен опит Колийн Маккан.

More Health