Следва

Защото, ДА! Секс играчките не са скандални, а полезни!

Свински пържоли с ябълки, спанак и бекон

Свински пържоли с ябълки, спанак и бекон

Food преди 7 години

Комбинацията, вкусовете, цветовете – всичко в това ястие е просто божествено!

Продуктите могат да бъдат намерени целогодишно в близкия магазин. Това прави изпълнението на рецептата още по-лесна по всяко време на годината.

Много хора не понасят или не разбират комбинацията между сладко и солено, но тези, на които им харесва, просто ще се влюбят в това ястие!

Ето кои са продуктите:
6 парчета тънко нарязан бекон
4 свински пържоли без кост
2 зелени ябълки, нарязани на тънки парчета
1 глава лук, нарязан на ситно
1 с.л. масло
2 с.л. кафява захар
¼ чаена лъжичка канела
¼ ч.л. индийско орехче
¼ ч.л. сол
1/3 ч.ч. пилешки бульон
¼ ч.ч. пекан (американски орех)
2 ч.ч. пресен бейби спанак

Техника на приготвяне:
В малка купа смесете солта, кафявата захар, канелата и индийското орехче и оставете настрана.

В голям тиган запечете бекона на средна температура и когато е готов, го поставете в чиния, постлана с домакинска хартия, за да се отцеди мазнината, а мазнината от тигана пресипете в малка купичка и я запазете за по-късно.

Подправете пържолите със сол и пипер, добавете в тигана 1 супена лъжица от мазнината от бекона и запечете пържолите по 3-4 минути от двете страни до готовност. Когато са готови ги извадете в купа и ги покрийте с фолио.

Сега сложете наситнения лук в тигана и ако е необходимо добавете още 1 супена лъжица от мазнината от бекона. Задушете го за две минути. След това добавете и ябълките и гответе още 1 минута. Добавете маслото и сместа от сухи съставки, които приготвихте в началото и разбъркайте, докато маслото се разтопи. След това прибавете пилешкия бульон и оставете да заври.

Сложете пържолите отгоре и намалете температурата, покрийте с капак и гответе в продължение на 4-5 минути или до пълна готовност на месото.

Сервирайте месото в чиния и сложете бейби спанака в тигана. Покрийте за още една минута. Добавете от спанака и ябълките в чинията, поръсете ястието с пекан и бекон и сервирайте.

More Food