Следва

Сандали с връзки

Мода от червения килим - Недопустимите грешки

Има места, на които трябва да се обличаш по определен начин, както има и места, на които можеш да си...

Fashion преди 14 години

Има места, на които трябва да се обличаш по определен начин, както има и места, на които можеш да си позволяваш своеволия и да изразяваш собствено мнение относно визията си.

Едно такова място е всяка премиера или церемония по раздаване на филмови награди, места, на които своеволията на звездите са недопустими. Има определени неща, които нито една звезда, а и нито един обикновен човек, не може да си позволи да носи на червения килим. И все пак винаги ще се намери звезда, която да избере точно най-неподходящата рокля или обувки.

На филмовите награди на MTV имаме няколко перфектни примера за това какво не трябва да носим на червения килим, като изброените по-долу звезди могат спокойно да влязат в класация за най-зле облечените.



Американската гимнастичка Шаун Джносън (Shawn Johnson) е направила една от най-недопустимите грешки, които някой може да допусне на раздаване на награди. Тук виждаме младата атлетка по джинси и потник, което само по себе си е недопустимо, що се отнася до това какво може и какво не може да се носи на церемония. Всичко може да е позволено, но джинсите и белият потник - не. Не, че не ги харесваме, но на официално събитие хората трябва да изглеждат по един начин и той не е casual. Първо и най-важно правило – не носете джинси на премиера.



Младата актриса Кристен Стюърт (Kristen Stewart) също е допуснала съществена грешка във визията си. Предполагаме, че грешката е нейна, защото надали ще се намери стилист, който да я спретне по този начин. Не, че няма да се намери екстравагантен стилист, който да предприеме своеволия, относно външния вид на някоя звезда, но надали ще се намери такъв, който да препоръча Converse за церемония по раздаване на награди. Тоест, независимо каква музика слушате, какъв тип човек сте, червения килим не е място да бъдете естествени и себе си. Заложете на елегантни обувки, а не на гуменки. А ако не можеш на носиш ток, то поне не носи гуменките си с официална рокля.



Американската актриса Тараджи Хенсън (Taraji P. Henson) е допуснала още една от грешките, които не трябва никой да допуска на червения килим. Разбираемо е, че звездата е с по-различно усещане за мода от останалата част от света, но все пак червеният килим не е място, на което човек трябва да бъде екстравагантен. Тази рокля, дело на Roberto Cavalli, е с интересна щампа, но дизайнът й е екстравагантен и неподходящ за случая. Все пак трябва да приличаш на звезда, а не на птица.



Идеален пример за други екстравагантни решения на червения килим е Бьорк с роклята-лебед и визията на Мадона на официалната вечеря на Института за филмови костюми.



Актрисата Кери Уошингтън (Kerry Washington - в ляво) по принцип е много красива, но подобен род рокля напълно проваля визията й. Същото се отнася и за телевизионната звезда Лейгтън Местер (Leighton Meester, в средата), която в този си аутфит изглежда потресаващо и меко казано комично. Американската актриса Моли Симс (Molly Sims, вдясно), по-известна като Делинда от телевизионния сериал Лас Вегас, също е допуснала сериозна грешка не само заради мини роклята си, а и заради набора на дупето й. Като цяло, изводът, който можем да си направим от това е, че на червения килим не трябва да си нито с мини, нито с нещо огромно, нито прекалено цветна, нито твърде претрупана.

Ако трябва да обобщим основните грешки на звездите, то те са.

1. Спортно облекло.
2. Неподходящи аксесоари.
3. Прекалено екстравагантен look.
4. Прекалено мини, прекалено много цвят, прекалено много елементи в облеклото.

Ако спазваш тези правила и внимаваш да не сгрешиш с нещо, всичко ще е наред. Или поне най-малкото няма да попаднеш в графата „Най-зле облечените звезди на червения килим”.

More from View Sofia

More Fashion