Следва

BaBa ZuLa в София с нов юбилеен албум

Истинско съзвездие от актьори ще събере юбилейното представление „ВЪЛНИТЕ”

50-то юбилейно представление на „Вълните” събира театралните звезди на 3 февруари в Народния театър...

Events преди 7 години

50-то юбилейно представление на „Вълните” събира театралните звезди на 3 февруари в Народния театър

Истинско съзвездие от актьори - Мария Каварджикова, Рени Врангова, Снежина Петрова, Юлиан Вергов, Ивайло Герасков, ще събере на 3 февруари от 19:00 часа на Камерна сцена юбилейното представление „ВЪЛНИТЕ” в Народния театър „Иван Вазов”.

Спектакълът, създаден по едноименната пиеса на наследницата на империята „Ричи” – Арлет Ричи, вече няколко години е хит в репертоара на първата ни сцена, а сега ще отбележи представление номер 50.

„Вълните” поднася на зрителите едно изтънчено театрално преживяване, в което между двете войни, в хотел на английския бряг и след близо двайсетгодишна раздяла, се събират петима неразделни от детинството приятели.

Извикал ги е Бърнард /Ивайло Герасков/– издател и неуспял писател, баща на три деца, в момента неизлечимо болен. Невил, в чиято роля се превъплъщава Юлиан Вергов, е самотен ерген и самолетен конструктор, който в навечерието на Втората световна война "подготвя унищожението на всички ни" – както заявява Сузан, домакиня и майка на пет деца /Снежина Петрова/. Рода, изпълнена от Мария Каварджикова, е ангажирана писателка феминистка, която се бори за сексуално равноправие между половете, а Джини /Рени Врангова/– все още очарователна известна певица.

„Вълните” е представление, изпълнено с финес и носталгия, и с вечния, величествен ритъм на вълните: това е поклонът, който едноименната пиеса на Арлет Ричи прави пред голямата Вирджиния Улф. Завършила философия и медицина, Ричи първоначално започва работа като асистентка на психоаналитика Жак Лакан. На литературата се посвещава една след 2000 година, пише пиеси, романи, сценарии за филми.

Билети – на касите на Народния театър и онлайн на new.nationaltheatre.bg

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 22 часа

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?