Следва

Похотливи очи

Тръпнем в очакване на новата колекция H&M Studio! Ето и какво ще има в нея

Всяка с година тръпнем в очакване да видим какво ще ни предложи ексклузивната премиум колекция на H&M Studio...

All fashion преди 7 години

Всяка с година тръпнем в очакване да видим какво ще ни предложи ексклузивната премиум колекция на H&M Studio.

Миналият сезон си грабнахме едно жестоко палтенце, а преди това ботуши от лак и велур. Чудим се този път какво ще грабне модното ни око.

Оказва се, че през 2017 година за първи път дамската и мъжка колекция H&M Studio ще бъдат достъпни за пазаруване онлайн веднага след като бъдат показани с модно шоу в Париж на 1 март, както и в избрани магазини още на следващия ден.

С присъединяването към т.нар. "see-now, buy-now" бизнес модел, H&M прави крачка напред и скъсява разстоянието между представяне и продажби. Затова, месец по-рано, H&M представя само първите 16 визии, които илюстрират идеите на колекцията, чийто пълен блясък ще бъде показан в Париж.

Грацията и романтичната елегантност на балета, съчетани със спортната страст, създават общо послание за любов в колекцията H&M Studio SS17.

„Дамската колекция е посветена на любовта, с позитивното послание за надежда и оптимизъм. В нея опознаването на миналото, примесено със съвременна енергия, създава пътека към едно ново бъдеще," споделя Пернила Волфарт - главен дизайнер и артистичен директор на H&M.

Женствени детайли, обемни форми и традиционни техники се срещат с функционалността и високотехнологичната гледна точка на спортните облекла, за да създадат свеж и актуален стилов микс.

Представяме си балерина, която зад кулисите облича част от спортния си екип върху традиционната балетна униформа, небрежно създавайки гардероб от контрасти, резониращ между исторически класическото и простотата на модерните линии.

МАТЕРИИ
Органичен памук, копринен жакард, фини плетива и найлон.

ЦВЕТОВЕ

Черно, бяло и ярки акценти в розово и оранжево.

АКСЕСОАРИ
Сандали с дебели връзки около глезените, кожени ленти за коса, ниски обувки от мека кожа.



„H&M Studio е момент на противоречие. Мъжката част от колекцията балансира добре чисто традиционните кройки с модерния поглед на спорта; цветовете и материите; мъжествеността и новия прочит на чувствителността." споделя Андреа Ловенстам, главен дизайнер мъжко облекло в H&M.

Прецизност и силно послание; преработени традиционни похвати в мъжкото облекло; решителната модерна вълна на спорта – това са основните опорни точки на мъжката колекция H&M Studio за пролет-лято 2017. Лекотата е в основата на идеята за дрехите, базирана на разширения силует, водещ до свободни движения, които същевременно контрастират на фините тънки плетива, носени като втора кожа в комбинация с преработения спортен силует на панталоните и акцентите в наситен цвят.

ЦВЕТОВЕ
Черно, бяло, сиво и розово.

МАТЕРИИ

Вълна, найлон, памук, памучен крепон, пластмаса и мрежа.

ОСНОВНИ МОДЕЛИ

Дълъг тренчкот, розов найлонов бомбър, скъсени спортни долнища, полупрозрачен бял анорак, рипсено полуполо, памучни потници, къси панталони от бял памучен крепон и розов найлон.

АКСЕСОАРИ
Обувки без връзки от мека кожа, найлонова полупрозрачна раница в опушено сиво.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 4 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.