Следва

Dare U: Пиърсинг нокти

Beauty Starter: Защо според гуруто Роуз Мари Суифт не трябва дори да мием лицето си?

Симпатично прямата и жизнена Роуз Мари е гримьор от световна величина...

Celebrity beauty преди 7 години

Симпатично прямата и жизнена Роуз Мари е гримьор от световна величина. Затова, натъквайки се на нейните съвети, решихме да ги споделим и с вас. От това какви са нейните beauty навици до най-съкровените ѝ тайни за красива и сияйна кожа…

Няма как да пропуснем да споменем и колекцията RMS Beauty, която включва изцяло натурална и органик козметика, създадена да хидратира и освежава кожата. Надяваме се, че грабнахме вниманието ви – по-долу следват съветите на Роуз Мари Суифт за най-прекия път към красотата. А нейното мото гласи „Less is more!”.

Разкажи повече за твоя път – как стигна до тук? Винаги ли си искала да бъдеш makeup artist и да създадеш собствена козметична колекция?
Р: О, това бе пълна случайност! Никога не съм предполагала, че ще съм това, което съм сега. Опитах се да стана модел, но това беше във времето, когато Марго Хемингуей и всички онези руси мадами с плътни вежди бяха на мода. Може би бих се вписала повече през 40-те заради визията ми. Но тогава някак не се получи.

Въпреки това винаги полагах грижи за грима си. Сестра ми бе естет и тя познаваше един джентълмен, който притежава дузина хотели и той изиска от нея да научи жените, които служат там, как да се грижат по-добре за кожата си. Тогава сестра ми ме попита: „Защо не ми помогнеш да ги научим как да си слагат грим?”

Така започнах да прилагам техниките, които прилагах на собственото си лице, на всички останали. И преди да се усетя, от списание Vancouver ме помолиха да се погрижа за грима на известен тогава модел. От тогава внезапно започнах да получавам множество обаждания и станах популярен гримьор. Пълна случайност. Предполагам, че Вселената ми го предостави като възможност. Със сигурност не съм се стремяла към това.

Каква е философията ти за красотата?
Р: „Less is more!” Твърдо вярвам, че здравето също е много важно. Всички тези anti-ageing кремове, които се продават като „надежда в буркан”, но нещата не са толкова прости. Всичко идва отвътре – от храната, която консумираме, от приема на вода, от нашето поведение и не на последно място от това колко време спим. Здраво тяло = здрава кожа.

Какво е общото между продуктите в козметичната ти линия?
Р: Те са отражение на действителността.

Какво точно имаш предвид?
Р: Те са натурални и са лишени от всякакви химикали и съмнителни съставки. Подобряват младежкия вид на кожата и противодействат на процесите на стареене на кожата в дългосрочен план, но по естествен начин. Правят кожата да сияе. А жените, които ги опитват за първи път, казват, че дори съпрузите им забелязват добрия външен вид на кожата. С продуктите от серията RMS Beauty лицето не изглежда, сякаш има прекалено много грим, а напротив – изглежда здраво, жизнено и секси.

Сподели повече за органик съставките?
Р: Почти всички съставки, които използвам, са сертифицирани според USDA (United States Department of Agriculture) като organic. Това означава, че са признати от организацията за отглеждани етично и без химикали. Освен това много държа на чистите и натурални съставки и си ги набавям и за себе си също. Например снабдявам се с кокосово масло от Тайланд и пчелен прополис от Алпите. Просто държа да създам възможно най-натуралната и чиста козметична линия, доколкото това е възможно.

Кокосовото масло е в основата на продуктите ти. Защо точно кокосово масло?
Р: От растителните продукти то съдържа в най-големи количества лауринова и капринова киселина, а те се съдържат и в женската кърма. Освен това притежават антибактериални, противогъбични, антимикробни и противовирусни свойства – така че много добре действат на кожата.

За тези, които не са опитвали продуктите ви, с кои три бихте препоръчали да започнат?


Living Luminizer, 74,59 лв. - 
shop.nordstrom.com

Р: Със сигурност на първо място поставям Living Luminizer - това е моят звезден продукт. Няма нищо, което да се сравни с него. Всички съставки в него са органични, полезен е за кожата на лицето и не изсушава кожата.


Raw Coconut Cream, 35,33 лв. - shop.nordstrom.com

Другото, което бих препоръчала, е Raw Coconut Cream - служи за премахване на грима и за овлажняване. Може да се прибави и към водата, когато си правите вана. И след като кожата е най-големият орган в човешкото тяло, хубаво е да се погрижим за нея.


Beauty Oil, 153,11 лв. - shop.nordstrom.com

Третият продукт, който препоръчвам, е Beauty Oil. То съдържа бразилско buriti oil. Съдържа голямо количество витамин А и бета каротин, които обикновено се добавят в anti-ageing кремовете, но в синтетична форма. Докато моят е в натурална форма и върши чудеса за кожата, особено за хора с розацея, екзема или псориазис.

Какво най-често ви питат хората в качеството ви на експерт?
Р: Винаги ме питат: „Какво правиш с кожата си? Изглежда невероятно!”. И аз казвам „Нищо”. Не съм използвала нищо през целия си живот. Дори и обикновен сапун не съм използвала. И хората ме гледат с удивление. Когато бях дете, използвах само вода и кърпичка за лице. Когато пораснах и майка ми ми позволи да използвам очна линия, я премахвах само със зехтин. След това смених дегримьора с кокосово масло и това е всичко, което съм използвала за лицето си.

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя