Следва

Спечели Giordani Gold Essenza

Планираме отрано! ТОП ДЕСТИНАЦИИТЕ за 2017: Южна Азия (Част 3)

С оглед на мразовития януари, дори положителните температури, които предстоят идните дни, някак не ни карат да се чувстваме особено топло и уютно...

All About Life преди 7 години

С оглед на мразовития януари, дори положителните температури, които предстоят идните дни, някак не ни карат да се чувстваме особено топло и уютно. Все още не сме свалили любимите си зимни аксесоари, а и снегът навън не се е разтопил…

Затова смятаме, че няма да е трудно да ви убедим, че е дошло време да помислите за следващата вълнуваща дестинация, която да завладеете през новата година! Ние смятаме да направим същото. Въпреки снежния и смразяващ януари се надяваме месецът на любовта да ни дари с повече слънце и положителни температури и определено сме на мнение, че сега, в началото на годината, е най-подходящият момент да започнем да заделяме финансови средства и да планираме предстоящите си трепетни и запомнящи се пътешествия, пък дори и да са кратки, но незабравими уикенд-приключения!

Някои от британските ТОП holiday експерти дават своите откровени съвети за това кои са най-добрите места, които задължително трябва да обмислим да посетим през 2017 година и защо! А за последната част от поредицата избрахме да ви покажем тези три дестинации, намиращи се в южната част на Азия. Вижте кои са те:

ЮЖНА АЗИЯ

Дестинация: Непал

Защо да посетим през 2017?
Серията от опустошителни земетресения през 2015г. нанесоха сериозни щети на тази малка азиатска страна в подножието на Хималаите. Но това, което е най-забележителното от гледна точка на пътешественика не е това, което е загубено, а това, което остава.

Някои от забележителните храмове останаха в руини, но други се разминаха само с няколко счупени керемиди. А Непал притежава всичко необходимо, за да възстанови и поправи паметници на културата и инфраструктурата, с изключение на средства. Така че всеки един турист е от изключителна подкрепа за местните култура и население и в помощ на нацията да се възстанови, да стъпи отново на крака и да е по-силна отвсякога.

Най-доброто време за посещение
Избягвайте летните месеци между май и септември, както и най-студените зимни месеци, когато силния снеговалеж може да блокира много маршрутите, които туристите обикновено следват. Най-доброто време е октомври, ноември и от февруари до април.


Катманду

Топ културни забележителности
Прекарайте няколко дни в разглеждане и изучаване на храмовете и околностите на Катманду.

Вътрешен съвет от туроператорите
Посещението на величествените Хималаи е типично преживяване за всеки един турист, който реши да отпътува до далечната страна Непал. Можете да им се насладите от долината Катманду или да покорите самите върхове чрез предприемане на дълги и добре организирани походи към Анапурна, Канчендзьонга и базовия лагер на връх Еверест.

Дестинация Кучинг, Борнео

Защо да посетим през 2017?
През тази година Малайзия празнува 60 години независимост. А Кучинг се превръща в новия Пенанг, със своите многобройни готини кафенета, дизайнерски ресторанти, улично изкуство и музеи, разпръснати навсякъде.

Най-доброто време за посещение
Температурата варира между 27 и 32 градуса целогодишно, а сухият сезон е от месец април до септември.


Semmengoh 

Топ културни забележителности
Китайският исторически музей, Top Spot Food Court (който е разположен на покрива на един гараж), Jln Padungan и красивият природен резерват Semmengoh на 24 километра от Кучинг.


Semmengoh 

Вътрешен съвет от туроператорите
Тук котките са на почит. Ако и вие сте им голям фен, то не пропускайте да посетите статуята на Великата Котка /The Great Cat of Kuching/, безплатния котешки музей и кафето със забавно заглавие Meow Meow Cat Café.


The Great Cat of Kuching

Дестинация: Островите Андаман
(архипелаг в Бенгалския залив на Индийския океан)

Защо да посетим през 2017?
Погледнати отвисоко, островите предоставят величествена гледка на девствени и непокътнати плажове, които може би за наше и ваше учудване са в пъти по-евтини от традиционните места за прекарване на меден месец, като Малдивите и остров Мавриций.

Най-доброто време за посещение
От ноември до средата на май. Избягвайте промеждутъка между май и септември.

Топ места, които да посетим
От Калкута, отправете се на Изток до Бенгалския залив. Този „наниз” от островна земя е встрани от туристическия поток и е дом за някои от най-красивите плажове на света, където в най-добрия случай компания ви правят един, два слона.

Не пропускайте да разгледате и предложенията ни в ПЪРВАТА и ВТОРАТА част от поредицата ТОП ДЕСТИНАЦИИТЕ за 2017-та!

More All About Life