Следва

Ранното ставане = МЪЧЕНИЕ

Забавянето на менструацията по желание: възможно или не?

Здравейте! Нуждая се от Вашето експертно мнение...

Health преди 7 години

Д-р Петра Семерджиева е акушер-гинеколог и инвитро специалист. Завършва Медицинския университет в София и през 2010 г. придобива специалност по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина. И както бяхме обещали тя ще отговаря на вашите въпроси, посредством нас в рубриката ни "Питай ме, питай ме".

Въпрос 1:

" Здравейте! Нуждая се от Вашето експертно мнение! През месец март навършвам 42 години. Имам две деца, родени чрез секцио ( безпроблемни бременности и операции ). Едното е на 17, а другото на 7 години. С приятеля ми имаме огромно желание да имаме дете. Проблем ли е моята възраст и това, че съм раждала оперативно, тъй като съм страшно притеснена от мненията в интернет, че на тази възраст се раждат 90% увредени деца или майката не може да износи детето, или може да почине при раждането.. въобще ужасни неща..
Друг проблем е, че поради Дистония приемам Ривотрил 1 мг. дневнo, без него не мога, заради заболяването ми, а изпитвам страх да не увредя детето..
Много се надявам да отговорите на имейла ми, защото съм много притеснена и объркана, а желанието ни за детенце е голямо! Предварително Ви благодаря от сърце!

С Уважение: Е. С.!"


Въпрос 2:

"Здравейте,

Искам да Ви попитам, искам да забавя менструацията си или да я отложа с няколко дни през месец април.
Предстой ми пътуване на 1.04 до Барселона и по календара ми се получава, че трябва да съм в менструация от 04-04.2017-11.04.2017, а самото пътуване е от 01..04-06.04.2017.
Понеже пия противозачатъчни и сега ми предстои да почвам първа опаковка след почивка 3 месеца, искам да попитам кога мога да я почна за да може до април да се отложи цикъла, или да дойде по - рано?
Сега ми предстои идване на менструацията на 07.02.2017г.
Много ще съм Ви благодаря, ако ми отговорите !

Ц. Ш." 

Отговор:

Здравей - Започвам от втория въпрос - Изместването на менструалния цикъл е възможно, но е желателно АГ да го изчисли и да го измести с оглед на това да не се появат хормонални смущения от друго естество. Препоръчвам да посетите АГ специалист по време на менструация за да Ви изпише медикаменти. За първия - С напредването на репродуктивната възраст забременяването и износването на бременност стават по-трудни поради много фактори. Желателно е да се провери яйчниковият Ви резерв чрез гинекологичен преглед и хормонални изследвания и да се прецени обективно Вашият риск - дали е резонно да планувате бременност. Относно начина на раждане - не би трябвало да има проблеми от трето секцио - имайте предвид, че операцията може да отнеме повече време. Медикаментът Ривотрил не е подходящ за прием по време на бременност и е желателно да бъде сменен, тъй като носи рискове от увреждане на плода - консултирайте се с психиатър
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.