Следва

„МАЙСТОРИ” на любовните взаимоотношения в НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

Ето и кои са номинираните за ИКАР 2017

Вече е ясен списъкът с номинираните за националните награди Икар 2017...

Events преди 7 години

Вече е ясен списъкът с номинираните за националните награди Икар 2017. Ето и част от него:

В категорията за режисура ще се борят Боян Иванов за "Жулиета", Крис Шарков за "Хеда Габлер" и Николай Поляков за "Анна Каренина".

За "водеща мъжка роля" са номинирани Васил Дуев за ролята си в моноспектакъла "Всичко на масата", Иван Радоев за Тартюф в "Тартюф" и Филим Аврамов и Валери Йорданов съответно за Чики и Нино в представлението "Ничия земя".

Борбата при жените ще е между Албена Чобанова за Малама във "Вампир", Ивана Папазова за Васа в "Майка" и Стефка Янорова за Мелинда в "Една нощ с теб".

Икар за сценография могат да грабнат Васил Абаджиев за "Цимбелин", Марина Райчинова за "Анна Каренина" или Свила Величкова за "Малката морска сирена".

Номинираните дебютанти тази година са: Александра Петрова за режисурата на "Хамелин", Анна Данкова за режисурата на "Голем", Дамян Тенев за режисурата на "Оркестър "Титаник", Маргарита Мачева за режисурата на "Майка" и Мартин Христов за Хайме и Хосемари в "Хамелин".

За "поддържаща мъжка роля" ще се борят Благой Бойчев, Васил Читанов и Ивайло Драгиев за ролите си в "Хеда Габлер", Ивайло Христов за Лебедев в "Иванов" и Йордан Ръсин за Телегин във "Вуйчо Ваньо".

Дамите, които се борят за Икар за "поддържаща женска роля" са: Ана Вълчанова за Елизабет в "Името", Гергана Плетньова за Дорина в "Тартюф" и Елена Кабасакалова за Липа в "Майка".

Награда Икар за цялостен принос към преподавателската дейност ще получи проф. Цветана Манева.

Награда Икар за чест и достойнство се отсъжда на актрисата Гинка Станчева, а Икар за изключителен творчески принос към българския театър ще бъде дадена на актьора Руси Чанев.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?