Ранното ставане = МЪЧЕНИЕ

Едва ли има някой, който да не се съгласи с нас – ранното ставане е един от онези кофти моменти, които малцина имат способността да преодолеят...

Едва ли има някой, който да не се съгласи с нас – ранното ставане е един от онези кофти моменти, които малцина имат способността да преодолеят. И особено в делничните дни, когато знаеш, че трябва да се изправиш от топлото и уютно легло и да се пребориш с натоварения трафик.

И предвид факта, че през целия си живот прекарваме около 30% в офиса, на всеки му се иска да прекара това време по възможно най-малко болезнения начин.

Едно от последните научни изследвания доказва, че е редно работният ден да стартира след 10 часа сутринта и че започването с час по-рано е истинско мъчение за служителите. О, да, и още как!

Според проучванията на университета в Оксфорд, служителите, които започват работа преди 10 часа, са стресирани, болни и дори изтощени. Преди 55 годишна възраст циркадните ритми са тотално извън синхрон по време на един стандартен работен ден, което действа негативно както на ефективността на служителите, така и на тяхното психическо здраве и настроение.

Според автора на изследването, д-р Пол Кели, лишаването от сън е особено вредно за физическото и емоционално състояние, както и за системите за производителност.

„Не можем да променим ритмите на организма. Не можем и да се научим да ставаме всеки един ден по едно и също време.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.