Следва

Au Revoir, Рикардо: Поглед към най-добрите дизайни на Тиши за Givenchy

Men’s Exhibit: New York Fashion Week Men’s

В крак с продължението на мъжкия моден месец, днес се насочваме към Ню Йорк, за да надникнем в най-добрите колекции за Есен/Зима 2017-та...

All fashion преди 7 години

В крак с продължението на мъжкия моден месец, днес се насочваме към Ню Йорк, за да надникнем в най-добрите колекции за Есен/Зима 2017-та. Вниманието ни безспорно приковават Raf Simons, John Elliot, Boss и Thom Browne, като най-доброто от колекциите в кадри, разглеждаме тук...

Припомняме също така и новостите около мъжката мода от Лондон, Милано и Париж. 

Да видим!

На снимката горе: Raf Simons

Raf Simons
Модната публика тръпне в очакване за първата колекция на Раф Симънс за Calvin Klein, но освен тази предстояща промяна за дизайнера, ставаме свидетели на още нещо съвсем не по-малко значително - първото дефиле на личния бранд на Симънс на американска почва. Самият белгиец сподели, че това е голямо събитие за него и го отбелязва в мъжката есенно-зимна колекция за 2017-та така: "Исках да подходя едновременно с нагласата на някого, който идва в Ню Йорк за първи път, но и по начина, по който аз усещам града сега. Когато си много млад, се очароваш от всичко около теб, а тази свежа и младежка нагласа на града ми въздейства много."

А погледът му се интерпретира така: оувърсайзд сатенени палта, оувърсайзд панталони, колиета с мъниста и супер издължени тишърти и ризи. Набиващите се на очи слогани NY, Youth Project, I love you пък присъстват по плетивата и пристяганията около талията, наподобяващи съвсем обикновено тиксо...

John Elliot

Младостта като вдъхновение заема централна роля и в есенно-зимната колекция на Джон Елиът. Воден директно от образа на младежи, играещи баскетболни турнири в училище, дизайнерът поставя основите на новата си колекция: микс от спортна естетика и красиви костюми, които вместо грубо да си контрастират, елегантно се допълват. На пръв поглед обикновените суитчери се оказват със сваляеми ръкави, а небрежните деним якета се съчетават със строги панталони.

Цветовата гама се движи предимно в сиво, бежово, бордо и тъмнозелено, а на места се прокрадва червеното, за да раздвижи иначе предимно монохромните комбинации.

Boss

Под ръководството на Инго Уилтс, Boss представиха своята поредно силна мъжка колекция, в чийто прочит костюма е по-широк в рамената, релаксиран, почти винаги с двуредно закопчаване и със средно широки ревери.

Воден от архивите на бранда от 80-те и 90-те години, Инго деликатно играе с пропорциите и обемите на иначе класическите силуети, съчетавайки отличителния знак на къщата костюма с атлетични пуловери с преувеличени пръстени по циповете. Промяната в подхода на създаването на колекцията е налице, а самият Уилтс разказва: "Това е новият Boss. Добре познати сме с костюма, но с това дефиле показваме как може да се носи различно."

Thom Browne

Костюмът стои в основата на творчеството на Том Брауни и затова есенно-зимната му колекция за 2017-та е ода в негова чест. В серия от три части, Брауни създава едни и същи 15 сиви костюма в множество вариации.

Сивият костюм е, може би, най-скучният и често срещан елемент в мъжкия гардероб, но не и в случая на американския дизайнер - парчета от кройки в дебел сив филц откриват причудливи силуети, кой от кой по-щур от предходния. Самият Брауни разказва каква е и самата идея на дефилето: "Игра с пропорции и признателност към майсторството. Взимаме всички части от кройката и правим инсталация от тях ... зашиваме ги заедно и покриваме тялото. Ето това е! Роди се от простата идея за игра с пропорциите."

More All fashion