Следва

„Само за напушени” с трейлър и премиера в интернет

Гледаме от февруари номинираната за шест награди "Оскар" драма - "Лъв: Стъпки към дома"

От 17 февруари един от тазгодишните фаворити за наградите „Оскар“ – ЛЪВ: СТЪПКИ КЪМ ДОМА, ще развълнува и родните кинозрители...

Events преди 7 години

От 17 февруари един от тазгодишните фаворити за наградите „Оскар“ – ЛЪВ: СТЪПКИ КЪМ ДОМА, ще развълнува и родните кинозрители. Филмът е номиниран в шест категории, включително за най-добър филм, адаптиран сценарий, операторско майсторство и поддържаща мъжка и женска роля, в лицето на звездата от Беднякът милионер, Дев Пател и носителката на „Оскар“, Никол Кидман.

"Лъв: Стъпки към дома" е адаптация на биографичния бестселър на Сару Брайърли A Long Way Home, вдъхновен от невероятната действителна история на автора ѝ. Когато е едва на петгодишна възраст, Сару без да иска попада в капана на влак, който го отвежда на хиляди километри през Индия, далеч от дома и семейството му. Той трябва да се научи да оцелява сам в Ко̀лката (до 2001 г. – Калку̀та), преди да бъде осиновен от бездетна семейна двойка от Австралия. 25 години по-късно, разполагащ с едва шепа спомени, непоколебима решителност и революционната технология Google Earth, Сару решава да намери изгубеното си семейство и най-накрая да се завърне в родния си дом.

Режисьор е Гарт Дейвис (Top of the Lake), автор на сценария е Люк Дейвис, а в ролите са Дев Пател, Руни Мара, Никол Кидман, Дейвид Уенъм, Приянка Босе и невероятния Съни Пауар, в ролята на малкия Сару.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?