Следва

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 6 до 12 февруари

„Само за напушени” с трейлър и премиера в интернет

Новата книга на Радослав Парушев забавлява с 21 разказа...

Books преди 7 години

Новата книга на Радослав Парушев забавлява с 21 разказа

След седем издадени книги, повлияни от високите световни образци на модерната литература, този път Радослав Парушев - Чарли ("Project Dostoevski", "Животът не е за всеки", "Отвътре") отдава почит на класическия пънк на Ramones и Sex Pisotls. Двадесетте и един /21/ къси разказа от новия му сборник с неангажиращото заглавие "Само за напушени" са написани преди всичко с цел забавление на публиката и приятно прекарване на свободното време.

"Стига толкова сериозност - заявява Парушев - стига толкова социално ангажирани драми, че младите хората съвсем ще престанат да четат българска литература".

"Само за напушени" излиза като пилотен проект на новосъздаденото издателство за модерна българска проза "Гигамоно", управлявано от съпругата на автора Николета. В книгата се засягат широк спектър от приятни, ненатоварващи и същевременно важни теми - от проблемите в еволюцията на плодните прилепи и брадавичестите свине, през особеностите на етикета в двора на Александър Македонски, до практически необяснимата фиксация на мъжката част от земното население към женските гърди.

Верен на успешния, въведен от самия него модел на представяния, Парушев и този път ще направи премиерата си в Интернет - на 7 февруари, вторник, от 14.00 ч. на фейсбук-страницата на "Само за напушени". От днес върви и трейлърът на премиерата, който е достъпен както в YouTube, така и официалната страница на книгата. Във видеата, представящи новите му парчета, участват както традиционни играчи като Мила Парушева така и известни актьори като култовия Захари Бахаров. "Няма къде да събера 20 000 души на едно място, особено - в работно време в делничен ден", твърди авторът.

Радослав Парушев е 42-годишен, работи като корпоративен адвокат, роден и живеещ в идеалния Център на София, женен с издателката си, баща на едно дете (женско).

More Books