Следва

Назаем взехме. Без право на обжалване

Петте любопитни неща в модата

Миналата седмица известната модна журналистка Даян Перне обяви в своя блог, че най-вероятно Карл Лагерфелд...

All fashion преди 14 години

1. Карл Лагерфелд не напуска Chanel

Миналата седмица известната модна журналистка Даян Перне обяви в своя блог, че най-вероятно Карл Лагерфелд ще напусне Chanel още тази година като в личен разговор той й е споделил, че няма да поднови договора си с модната къща. Това се превърна в новина номер едно и всички почитатели на марката се притесниха за бъдещето й. Дори се говореше, че главният дизайнер на Lanvin, Албер Елбаз, ще наследи мястото на Лагерфелд. В петък от управлението на модната къща обясниха, че е станала грешка и те не биха си позволили Лагерфелд да не работи повече за тях. Дори обясниха, че феновете на марката няма за какво да се притесняват, и, че договорът на Лагерфелд е подновен.

2. Гола снимка на Карла Бруни за близо $20, 000



Последната снимка от гола сесия на Карла Бруни беше продадена в Берлин миналата седмица за баснословната сума от $19, 600. Известна аукционна къща е предложила на търг последната от 10-те голи снимки на Бруни в Берлин, а анонимен купувач без проблем е купил снимката. От аукционната къща обясняват, че цената на тази снимка е толкова висока, по простата причина, че това е Първата дама на Франция, която представете си е гола. И все пак това не е най-високата цена, плащана за нейна подобна снимка. Миналата година в Лондон друг фотос на г-жа Бруни бе обявен на цена $90,000.

3. Нов бутик на Prada



В модния бизнес на едни кризата се отразява със съкращения, а на други не. След като преди две седмици няколко големи модни компании обявиха фалит, всички модни къщи започнаха да се страхуват за бизнеса си. Това обаче не важи за гиганта Prada, който през изминалата седмица отвори трети бутик в Мадрид. Причината за това е високото търсене на марката на испанския пазар. Новият бутик е насочен изцяло към господата, като в магазина на два етажа могат да се намерят само мъжки дрехи и аксесоари.

4. Versace без изпълнителен директор



Миналата седмица се разбра, че италианската компания Versace е останала без изпълнителен директор, след като Джанкарло ди Рисио, който заемаше длъжността, е напуснал. Това се дължи на неразбирателството между него и Донатела Версаче и на факта, че въпреки намалелите приходи от продажби на марката, Донатела продължавала да харчи пари. Чашата преляла, когато наела Марио Тестино да снима сесия за марката и му платила хонорар от $140, 000 на ден без да се консултира с г-н Ди Рисио. Той бил на мнение, че цените на модната къща трябва да бъдат намалени и че разходите трябва да се ограничат, след като приходите на компанията са паднали с 13% от миналата година за същия период. След като той и Донатела не се разбират, единственият изход от положението е напускането на Джанкарло ди Росио.

5. Hermes отлага отварянето на бутиците си в Япония



Френската модна къща Hermes отлага отварянето на двата си бутика в Япония заради намалели продажби. Това обяснява и изпълнителният директор на лейбъла, който разказва, че дори и един луксозен лейбъл като Hermes усеща кризата. Дори се говори, че компанията ще спре представянето на модни колекции и производството на облекла като ще заложи на луксозни кожени аксесоари. Нещо, с което марката е известна и в което е най-добра. Говори се дори, че марката ще намали и производството на култовата чанта Birkin, което означава, че дори и Виктория Бекъм да е готова да плати 20 000 евро за нова Birkin от алигаторска кожа ще й се наложи да почака доста.

More from View Sofia

More All fashion