Следва

Разпятие в розово: За 50-те нюанса, к**вите и какво остана по улиците

Космически гледки и любопитни феномени в Южна Америка

Освободете дръзкия пътешественик в себе си и оставeте любознателността си да се вихри, докато откривате света от двете страни на Екватора...

All About Life преди 7 години

Освободете дръзкия пътешественик в себе си и оставeте любознателността си да се вихри, докато откривате света от двете страни на Екватора.

Може би сте чували, че най-лесният начин да отслабнеш е да отскочиш до екватора. Край „Средата на света“, както наричат известния паметник на Екватора в Кито, столицата на Еквадор, стават интересни неща. На Екватора наистина предметите са по-леки поради по-слабата гравитация – макар и само с 0,5 процента. Тук в дните на астрономическото равноденствие ще изгубите сянката си и ще видите как водата, поставена във фуния, се движи в различни посоки в двете земни полукълба. Тук ще бъдете господари на света, защото ще имате уникалната възможност да застанете едновременно и в северната, и в южната част на Земята.

Колкото повече четем за Южна Америка, толкова повече се мотивираме да стегнем багажа и още утре да хванем самолета. Ясно е, ще се ходи. Резервираме 8-дневна екскурзия из природните забележителности на Еквадор с кредитната ми карта Visa Gold, защото за наше щастие, при плащане с нея на екскурзия от туристическа агенция Apollo ползваме отстъпка от цената и имаме безплатна застраховка.

Пристигайки в Еквадор, бързо установяваме, че страната предлага изключително разнообразие. В рамките на няколко часа тук можете да видите екваториална гора, джунгла, тихоокеанския бряг и високите склонове на Андите. Националният парк Котопакси е един от най-атрактивните екологични резервати на страната. От езерото Лагуна де Лимпиопунго, разположено на 4000 м височина, се открива невероятна гледка към вулкана Котопакси, предоставяйки идеално кътче за снимки за всеки запален по фотографията. Надолу по еквадорската вулканична дъга, известна като Авеню на вулканите, се намира най-високият от седемте ѝ върхове – Чимборасо. В миналото се е смятало, че това е най-високата планина на Земята със своите 6 268 м надморска височина. Всъщност, връх Чимборасо е най-отдалечената точка от центъра на планетата, тъй като се намира близо до Екватора. Затова върхът е и най-близката точка на Земята до Слънцето.

Съвсем близо до спящия вулкан Чимборасо се намира Риобамба – типичен испански колониален град, известен с най-голямото разнообразие от индиански общности. Друг интересен град е Куенка. Той е основан през 1557 г. от инките и е трети по големина в страната. Своеобразен център на изкуството, керамиката, и панамените шапки, Куенка е едно от най-красивите места в Еквадор. Заради своята специфична атмосфера и архитектура от ранния XIX век, Куенка е обявена за част от световното културно наследство.

Не спираме дотук с пътешествията. Искаме да се възползваме максимално от преференциалните цени, които ни дава кредитната карта Visa Gold. Поемаме на юг, за да посветим 11 дни на втората страна в Южна Америка, която не граничи с Бразилия – Чили. Разположена между Андите и Тихия океан, Чили е с дължина 4 300 км и само 44 км ширина. С изключително богатата си природа и дружелюбно население Чили е една от най-развитите страни в Южна Америка. Тук се намират най-сухата пустиня на света, огромното солено езеро Салар де Атакама, Лунната долина, фантастични глетчери и фиорди, а европейското влияние се усеща силно в културата и традициите. Столицата Сантяго де Чили е град на контрасти, със следи от колониално минало и ултрамодерни високи сгради, разположени във финансовия му център. Главната улица на града, Аламеда, ще ви отведе до двореца Ла Монеда – седалище на правителството, различни паметници и обществени сгради. А от хълма Сан Кристобал се откриват най-красивите гледки на Сантяго и Андите.

Размечтахте се, нали? Ако и вие вече стягате багажа, добре е да знаете, че до 3 август 2017 г. можете да резервирате пътуване до Еквадор и Чили с туристическа агенция Apollo, получавайки 3 до 5% отстъпка от цената на екскурзията с включена безплатна застраховка. Трябва да заплатите с валидна кредитна карта Visa Gold, Platinum или Infinite.

Premium картите имат и други предимства, за които можете да прочетете на официалния сайт на Visa в България www.visabg.com.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.