Следва

В градината на Къщата с часовника

ACT Responsible - Отговорни за природата

В предизборната суматоха почти не се сетихме, че отмина Световния ден на околната среда. 5 юни - петък. Жалко...

All About Life преди 14 години

В предизборната суматоха почти не се сетихме, че отмина Световния ден на околната среда.
5 юни - петък. Жалко.

Ако се бяхме сетили навреме, щяхме да бойкотираме найлоновите торбички повече от обикновено и щяхме да спрем да печатаме с принтера поне за ден. Щом сме го пропуснали обаче, и щом раждаме деца, които да живеят, дишат и растат след нас, ще се наложи да им оставим в наследство Земята в ред.

Дайте да се накараме, всеки ден, поне по 5 минути да се сещаме за това, че нещата с опазването, възпроизвеждането и съхраняването на природата не вървят на добре.

Какво се иска от теб?

Вместо да ти сложат опаковката памук /самата тя найлонова, респ. неразградима в следващите 150 години/ във второ найлоново пликче, абсурдно и ненужно, просто кажи като всички нас от екипа: "Не, благодаря, нека пощадим природата" и си тръгни с пакетчето памук в дамската чанта или в платнената тобра, която ползваш многократно за пазар. Нито е срамно, нито нищо. Напротив, стърчащите отвсякъде евтини найлони са просташки и издават наистина лош вкус.

Същото можеш да направиш с двата банана, пакета бисквити, половинката Кока-Кола и т.н. Идиотско е, че самите продавачи не се сещат да редуцират безумството, наречено "найлонова любезност", дори напротив :"Ето, вземете си пликче и за ябълката...".

Друго, ако не си забелязал как процедират на Запад, да ти кажем - дълъг светофар, изчакване на делегация, процесия, шествие или ремонт - каквото и да се случи на пътя, което ще те забави повече от 2 минути - гасиш двигателя. Просто, лесно, екологично, модерно, шик, смислено и икономично действие - какво ти пречи да се включиш и ти. По-малко изгорели газове - по-малко алергии - повече здрави деца - по-чист град.

И още - хайде да почнем да си събираме хартията отделно, и някак си да вярваме, че разумни хора я рециклират и спасяват дървета. Хич да не е лъжа, че после ги събират в един контейнер, и нищо не се разбира от разделното събиране, удоволствето от усилието за собственото ти здраве и добро поминуване, чувството на изпълнен обществен дълг и по-европейски възпитаните ти деца, които ще попият усилията ти, си заслужават.
Пети юни мина, но живота продължава. Дайте да ги мислим тия работи, нали?

Най-добрите реклами посветени на темата, ще бъдат изложени в Кан - Фестивален комплекс от 21-ви до 27-ми Юни в рамките на изложбата ACT Responsible.

Хубаво е да я разгледаш, ако не във Франция, то поне тук: www.act-responsible.org.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 19 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.