Следва

Детска София: “ЗАЙЧЕНЦЕТО БЯЛО” за пръв път разказано в изцяло авторскo 3D анимирано видео!

БНТ представя "СЛЯПАТА ВАЙША" в навечерието на Оскарите

Българската национална телевизия успешно приключи преговорите с Националния филмов борд на Канада и откупи правата за телевизионно и интернет разпространение на територията на...

Movies & TV преди 7 години

Българската национална телевизия успешно приключи преговорите с Националния филмов борд на Канада и откупи правата за телевизионно и интернет разпространение на територията на България на късометражния анимационен филм „Сляпата Вайша“. Екранизираният разказ, в който са въвлечени трима талантливи български творци - визуалният артист Тео Ушев, писателят Георги Господинов и музикантът Никола Груев, е сред 5-те номинирани кратки анимации от Американската филмова академия.

Българските зрители могат да гледат „Сляпата Вайша“ на 26 февруари – в деня, когато световния кино елит ще се събере в Лос Анджелис за 89-та церемония по връчване на филмовите награди „Оскар“. Филмът ще бъде излъчен в праймтайма на БНТ1 – от 20:45 часа.

„БНТ дължи на българската зрителска аудитория представянето на номинирания за „Оскар“ анимационен филм „Сляпата Вайша“. В комуникацията с Националния филмов борд на Канада установихме какъв авторитет е натрупал Тео Ушев с работата си, което превърна преговорите по-скоро в процес на споделяне на взаимните очаквания за успех на филма в трудната битка за „Оскар“, отколкото в сделка за комерсиален продукт. Канадците ни накараха да чувстваме, че сме в един отбор – този на Тео Ушев. Благодаря на него и Георги Господинов за доверието обществената телевизия да излъчи „Сляпата Вайша“ – заяви програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова.

More Movies & TV