Време е за пречистване: Житната диета на Дънов

10 дни, които пречистват тялото и духа ви!...

10 дни, които пречистват тялото и духа ви!

“Житното зърно е емблема на човешката душа. То представлява велика история в развитието на природата" гласи част от посланието на учителя Дънов, а ние силно се съмняваме да не сте чували за неговата житна диета.

Този пречистваш режим, чудесен за обновяване на организма и енергията след зимата, се провежда всяка година точно преди пролетното равноденствие, след пълнолуние, когато започва разсипът на Луната. Тази година заветната дата е 15-ти февруари - сряда!

За да се пречистите физически и духовно и да приемете по-пълноценно енергията на идващата пролет, 10 дни консумирате само жито и по желание - ябълки, орехи и меди.

Диетата
Всеки ден е позволено по 100 грама жито, което е добре измито и накиснато от предишната вечер в топла вода, не вряла. Разпределяте житото, което трябва е да омекнало, но не много сварено, на три порции, които през деня изяждате много бавно и спокойно. По стари предания е нужно всяка хапка да се дъвче поне около 100 пъти.

Стартирате деня си, като сутрин на гладно изпивате водата, в която се е киснало житото през нощта. Пиете бавно, защото е много питателна и често се струва тежка.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.