Следва

Най-лесните OREO трюфели

Време е за пречистване: Житната диета на Дънов

10 дни, които пречистват тялото и духа ви!...

Health преди 7 години

10 дни, които пречистват тялото и духа ви!

“Житното зърно е емблема на човешката душа. То представлява велика история в развитието на природата" гласи част от посланието на учителя Дънов, а ние силно се съмняваме да не сте чували за неговата житна диета.

Този пречистваш режим, чудесен за обновяване на организма и енергията след зимата, се провежда всяка година точно преди пролетното равноденствие, след пълнолуние, когато започва разсипът на Луната. Тази година заветната дата е 15-ти февруари - сряда!

За да се пречистите физически и духовно и да приемете по-пълноценно енергията на идващата пролет, 10 дни консумирате само жито и по желание - ябълки, орехи и меди.

Диетата
Всеки ден е позволено по 100 грама жито, което е добре измито и накиснато от предишната вечер в топла вода, не вряла. Разпределяте житото, което трябва е да омекнало, но не много сварено, на три порции, които през деня изяждате много бавно и спокойно. По стари предания е нужно всяка хапка да се дъвче поне около 100 пъти.

Стартирате деня си, като сутрин на гладно изпивате водата, в която се е киснало житото през нощта. Пиете бавно, защото е много питателна и често се струва тежка.



Освен зърнената култура по желание по време на режима може да приемате до 3 ябълки на ден, до 9 ореха и по лъжици мед.



Изключително важно е да пиете обилно количество вода през деня, като нямате ограничения, но не трябва да слизате на по-малко от литър и половина на ден. Най-добре е тя да е топла или преварена, тъй като сама по себе си водата има силно пречистващо и енергизиращо действие.

След 10-ия ден
Тогава идва ред на така наречената "ангелска супа", която се приготвя като в литър и половина леко подсолена вода се варят 3 картофа, лук и магданоз. Супата също се разпределя на три порции и се яде за целия ден.

А после?
След приключването на житната диета е много важно да се захраните лека-полека, защото организмът ви е свикнал на лека храна. Препоръчително е след 10-дневния режим да похапвате плодове, зеленчуци и ядки, като постепенно различни храни към менюто си.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.