Следва

Домашна италианска кухня със Силвия Колока в ефира на 24Kitchen през март

Детска София: “ЗАЙЧЕНЦЕТО БЯЛО” за пръв път разказано в изцяло авторскo 3D анимирано видео!

Една от най-любимите български детски песнички вече ще радва и децата на нашето време с изцяло авторска 3D анимация в проекта “Маргаритка”!

Events преди 7 години

Нов живот за едноименното произведение “Зайченцето Бяло” в прекрасна анимация! За пръв път децата на България ще имат възможност да се радват на съвременно видео, чието качество по нищо не отстъпва на международното видео съдържание за деца! Песента е изпълнена от Виктория Терзийска (Вики от Мастило), заедно с Вокална Група “Шоколадче” от град Лом, а аранжимента е на Красимир Тодоров.

“Зайченцето Бяло” е първата песничка от компакт диск “Маргаритка”, която се радва на прекрасна 3D анимация, създадена с много желание, любов и труд. В създаването на видеото, участват едни от най-добрите продуценти, художници, 3D специалисти и аниматори в България. Работата по видеото е консултирана и от детски психолози, които съветват за избора на най-подходящите движения, форми, цветове и звуци.



Емблематичната песничка “Зайченцето Бяло” за пръв път се чува в ефира на Българско Национално Радио през 1945 година. По това време любимата българска поетеса Леда Милева – автор на текста оглавява отдела за Детски Предавания на Националното Радио. В желанието си да създава интересно съдържание за децата, тя решава че в ефира трябва да звучи много детска музика! Тогава събира екип от млади композитори, сред които е и Петър Ступел, по това време още студент. По стихотворението на Леда Милева “Зайченцето Бяло”, композиторът Петър Ступел измисля буквално на един дъх музиката и така се ражда най-известната българска детска песничка!

От тогава до сега са минали 73 години, а тя се превръща в химн на децата на България! Днес създателите на “Маргаритка” правят така, че съвременните деца да познават наследството, което великите поети и композитори са ни оставили.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?