Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 13.02 - 19.02

Не те лъжем! Пуканките всъщност са ПОЛЕЗНИ!

Почти няма шанс в който "супервкусно" и "суперздравословно" да се озовават в едно и също изречение, нали?

Health преди 7 години

Почти няма шанс в който "супервкусно" и "суперздравословно" да се озовават в едно и също изречение, нали? Ние обаче имаме изненада! Открихме храна, която е колкото апетитна, толкова и здравословна!

Ta-Daaaaa! Полезна алтернатива на джънк фууда всъщност са... ПУКАНКИТЕ!

Оказва се, че ако приготвим тези малки зрънца без допълнителни мазнини, те се превръщат в източник на фибри, антиоксиданти и витамин Е, благодарение на което спомагат за по-добро тяло, настроение и тен.

Ето и защо всъщност са толкова полезни:

Пуканките са източник на енергия
Поръсени с хранителна мая, богата на В12, пуканките правят косата и ноктите ни по-здрави, а на вкус са сякаш все овкусени с кашкавал, което е перфектната комбинация между вкусно и полезно. За онези, които ги предпочитат сладки, експертите препоръчват малко кокосов нектар, който се бори с умората. И в двата случая имаме чувството, че хапваме джънк фууд, а всъщност ядем здравословна, богата на фибри храна.

Ускоряват метаболизма
Една от най-интересните рецепти с пуканки забързва обмяната на веществата, като тайната е в пипера. А ако решим да им добавим спирулина, богата на бета-каротин, те ще засилят имунната ни. Освен това, овкусени с куркума пък действат противовъзпалително. Така можем да изберем дали искаме пуканките ни да са пикантни, с вкус на сирене или сладки, и за коя част от тялото ни да са полезни.

Полезни са за кожата
Вече се предлагат и пакетирани здравословни пуканки с името LesserEvil’s Buddha Bowl богати на омега 3, масло от авокадо и кокос, които увеличават количеството на колаген в кожата. Подправени с розова хималайска морска сол, това със сигурност не са обикновените пуканки от киносалоните, а бюти иновация!

Абе, с две думи – хапвайте пуканки на воля, стига да не са с прекалено много нездравословни мазнини, разбира се, и се наслаждавайте на полезните им действия върху организма!

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.